Estudi Del Desenvolupament Turístic Sostenible A Costa Rica

Páginas: 7 (1544 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
PRAXIS: Objectius, estratègies i conclusions

Informe final del estudi del desenvolupament sostenible en el sector de turisme
ecològic i Parcs Naturals de Costa Rica



INTRODUCCIÓ AL OBJECTE D’ESTUDI

La República de Costa Rica és un país democràtic amb capital a San José, és multilingüe i multicultural. Limita al nord amb Nicaragua, al est pel mar del Carib, a l’oest per l’oceàpacífic i al sud-est amb Panamà. Aquesta situació dona al país un clima tropical variat amb temporades seques i temporades de pluges depenent de l’elevació del terreny. Territorialment, l’àrea total és de 51.100 km².

Costa Rica ocupa el tercer lloc a nivell mundial en la classificació del índex d’acompliment ambiental de 2010 i el primer lloc entre els països del continent americà. En laclassificació de l’índex de competitivitat turística del 2011 Costa Rica s’ubica en el lloc 44 a nivell mundial i el segon a nivell llatinoamericà. L’any 2010 el PNUD (Programa de les Nacions Unides pel Desenvolupament) situa a Costa Rica entre els pocs països que han aconseguit un desenvolupament humà més alt que altres països del seu mateix nivell de ingressos.
L’any 2007, el Govern de Costa Ricadecideix convertir-se en el primer país del món neutral en carbono o C-neutral pel 2021. D’acord amb la Fundació Nueva Economía, Costa Rica ocupa el primer lloc en l’índex del Planeta Feliç (HPI) i és el "més verd" a nivell mundial.
Pel que fa a les característiques generals del sector, Costa Rica és un dels pioners en matèria d’ecoturisme i es reconegut como una de les poques destinacionsinternacionals amb opcions reals de turisme ecològic pels turistes que decideixen visitar els parcs naturals i zones protegides. Els avantatges competitius pel desenvolupament turístic són l’àrea de recursos humans, culturals i naturals així com la situació estable política, econòmica i social actual del país.
Amb uns ingressos de US$ 2.200 milions a l’any ,superant l’ ingrés de divises de l’exportació debananes i cafè, l’industria turística de Costa Rica destaca com la destinació més visitada d’Amèrica Central, amb un total de més de 2 milions de turistes estrangers al 2010. Amb una mitjana de 450 visitants per cada mil habitant, Costa Rica és un dels països amb un nivell més alt de visitants per càpita de la Conca del Carib.




EXPLICACIÓ SINTÈTICA DE L’ANÀLISI REALITZADA I DIAGNÒSTICOBTINGUT


Amb l’estudi DAFO realitzat s’han obtingut les característiques de la situació tan en termes generals del país com del desenvolupament sostenible en el sector ecoturístic i parcs naturals.

Costa Rica és un país en creixement que viu una obertura cap al mercat internacional que permet el desenvolupament del sector econòmic i social actuals. Aquesta obertura, ve donada principalmentpel desenvolupament i promoció del turisme ecològic que representa la columna de l’economia del país i permet l’entrada de divisa estrangera, d’altra banda també per la agricultura i les exportacions d’electrònica a través d’una estratègia de lliure comerç que permet l’entrada d’inversors estrangers reforçada per acords bidireccionals entre Costa Rica i els Estats Units. La situació del país ésestable, s’ha reduït l’atur en un 0’4% aquest any i el sistema sanitari és de qualitat.
Referent al desenvolupament sostenible de l’ Ecoturisme i els parc naturals, dir que aquest es percep com un turisme alternatiu al turisme de masses, que ofereix una experiència exòtica basada en la natura (aproximadament un 15% del territori de Costa Rica esta constituït per reserves i parcs Nacionals) i quepresenta una estratègia pionera que permet la implementació del ecoturisme a través de la planificació i gestió que combina els tres eixos clau : societat, media ambient i economia.
La planificació i gestió del ecoturisme es basa en una àmplia xarxa d’organitzacions socials (cooperatives, associacions i fundacions) com COOPRENA (Consorci de Cooperatives Ret Agroecoturística Nacional) o la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desarrollo Sostenible Costa Rica
  • Desarrollo Sostenible Costa Rica
  • Desenvolupament Sostenible
  • Desenvolupament sostenible
  • Desenvolupament Sostenible
  • Desenvolupament sostenible
  • Desenvolupament Humà Sostenible
  • Estudios Sociales Costa Rica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS