Estudi sociològic sobre els efectes de la vida laboral dels pares en el rendiment escolar dels fills

Páginas: 48 (11835 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013


















ÍNDEX

INTRODUCCIÓ.................................pàg. 2
ENFOCAMENT TEÒRIC...................pàg 3-7
METODOLOGIA...............................pàg. 8
ANÀLISI DE DADES........................pàg. 9-25
CONCLUSIONS................................pàg. 26-28
BIBLIOGRAFIA................................pàg. 29
ANNEXES
Annexe1....................................pàg. 30
Annexe 2....................................pàg. 31-36
Annexe 3....................................pàg. 37-40
AGRAÏMENTS..................................pàg. 41
















 INTRODUCCIÓ

El nostre treball tractarà sobre la relació entre el rendiment escolar dels infants i la quantitat d’hores que els pares dediquen als seus fills, analitzant també laqualitat d’aquestes.

La nostra hipòtesi inicial és que els pares, és a dir, la família és el factor més important que influeix en el rendiment escolar dels nens. Creiem que com més implicació hi hagi per part dels pares, el rendiment dels nens serà millor ja que comptaran amb un suport molt important que és veurà reflectit en les notes. Seguint aquesta afirmació, creiem que hi hauran diferentssituacions per realitzar aquesta implicació; depenen de la feina dels pares, la situació socioeconòmica, o l’interès que hi posin, etc. Creiem que quantes més hores treballen els pares, menys implicació tenen en l’educació dels seus fills, ja que passen més hores fora de casa, per tant aquesta situació afecta als nens ja que no tenen el suport necessari en les tasques escolars,  i el seu rendiment ésmés baix. D’altre manera creiem que els pares que es troben més hores a casa, ja sigui per l’atur o pel seu horari laboral flexible, s’impliquen més en el suport de les tasques, per tant aquest nen tindrà un rendiment més alt perquè compta amb un recolzament a casa.
Per saber la implicació que tenen els pares en l’educació dels seus fills, i contrastar si la nostra hipòtesi és compleix o no, hemdecidit passar enquestes i entrevistar a tres centres, un públic    (Els Estanys - Sils), un de concertat (Maristes - Girona), i una comunitat d’aprenentatge (CEIP AMISTAT- Figueres). Un cop tinguem els resultats, realitzarem un buidatge i un anàlisi per blocs de cada una d’elles. I finalment durem a terme una comparació entre els resultats de cada un dels centres, per poder extreure una conclusiófinal de la nostra hipòtesi.






ENFOCAMENT TEÒRIC

Els pares són els que han de posar més atenció en aspectes com ensenyar als seus fills a organitzar les tasques i vigilar que aquestes es realitzin de manera adequada quan inicien l’etapa d’educació primària. El més important d’aquest suport no és que els pares participin activament en l’elaboració de les tasques, sinó que ensenyin alsseus fills a treballar sols, de manera autònoma i responsable.                        

Quan un professor dóna tasques als alumnes per tal de realitzar-les a casa, en el millor dels casos, és perquè considera que han captat la matèria que s’ha donat a classe i estan llestos per posar-la en pràctica de manera individual a casa, buscant així la reafirmació del nou aprenentatge. Malgrat però, avegades, no es té en compte que l’alumne potser necessiti ajuda per realitzar aquesta tasca. La premissa anterior subratlla la participació dels pares convertint-se d’aquesta manera en coeducadors a casa.

Tot i aquesta importància paternal que emfatitzen molts autors com Regina Bayo-Borrás (El Món laboral, la vida domèstica i la criança dels fills) o Susana Pérez de Pablos (El Papel de los padres:en el éxito escolar de los hijos), alguns pares, a vegades, no arriben a entendre la importància del seu paper i no la proporcionen, o no es troben presents per ajudar als seus fills amb les tasques escolars degut a diverses raons.
Primer de tot, cal esmentar la manca de temps per culpa de l’horari laboral dels pares.
Seguidament, sense oblidar el context de crisi econòmica que estem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Pets Dels Dinosaures
  • els origens dels mus
  • Escola Dels Cosmòlegs
  • Efectes dels incendis forestals
  • els canvis físics dels adolescents
  • Comentari els Juraments dels Horacis
  • La teoría dels pensadors sobre l'Astronomia
  • Teoria sobre l'extinsió dels dinosaures

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS