els canvis físics dels adolescents

Páginas: 5 (1117 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013
PREGUNTA 1

EL VÍDEO

Els adolescentents expliquen els canvis durant l’etapa de la pubertat, caracteritzada per l’aparició del borrissol pubià. Els comentaris que fan es basen en les manifestacions que tenen lloc en el desenvolupament de les característiques sexuals primàries i secundàries i en els canvis en la composició corporal.
Les noies per exemple, esmenten el desenvolupament de lesglàndules primàries, l’augment del pit, la primera menstruació, l’aparició de pèl en algunes zones del cos i de que es marca la figura. Per altra banda, els nois comenten els canvis en la veu (passa a ser més greu) i l’aparició de pèl a la cara.
Aquests canvis en l’aparença física són viscuts amb il·lusió. Les noies passen a maquillar-se per dissimular els grans i al principi es veuen deformesperquè el cos no està completament format. Malgrat tot, els agrada l’aparició del pit, però no estan satisfetes amb el véll. Tanmateix, ells creuen que les transformacions “son peor para las chicas”. En canvi, ells s’han de començar a afeitar, es tallen els primers cops i la suma del desconeixement i de l’entorn familiar els provoca un sentiment de vergonya al principi, ja que un d’ells afirmahaver-se afeitat d’amagat.
En general, als dolescents els agrada mirar-se al mirall cada dia i observar els canvis respecte a la seva imatge corporal.



ARTICLES

http://blogdefarmacia.com/autoestima-e-imagen-corporal-en-la-adolescencia/
“Autoestima e imagen corporal en la adolescencia”.

Es mostra la importància de l’acceptació del propi cos durant l’adolescència, ja que si elsadolescents no tenen una bona salut mental i física els afectarà negativament en la vida diària i posteriorment tindran problemes com l’anorèxia o la bulímia, molt comuns en aquesta etapa de pubertat. Per tant, pel desenvolupament dels adolescents és fundamental el recolzament dels pares i els amics. Tal com explica l’article, “las personas que tienen una autoestima y una buena seguridad personal tiendena tener un mayor éxito en las relaciones sociales: saben desenvolverse en todo tipo de entornos y no carecen de amistades.”


http://kidshealth.org/teen/en_espanol/mente/body_image_esp.html#
“Imagen corporal y autoestima”

Seguint en la línia que l’article anterior, hi ha multitud de factors, no només la família i els amics, sinò també les imatges dels medis de comunicació de noies primesi noies musculats que poden repercutir sobre la imatge corporal de la persona. Els adolescents han de mantenir una actitud positiva respecte el seu cos.
PREGUNTA 2

La Maria té 48 anys, es troba en l’etapa adulta. La pràctica regular d’exercici aeròbic, que comporta un increment significatiu del consum d’oxigen durant un llarg període de temps, te efectes molt positius per a l’organisme. Unexercici aeròbic com córrer, augmentaria la seva massa òssia i prevendria el deteriorament de les articulacions , concretament l’osteoporosi.
Fer spinning augmentaria la seva capacitat pulmonar.
Jugar a tenis moderaria la gana i reduiria l’índex de greix corporal. A més, és una activitat en grup i afavoreix l’estat emocional.

Caminar a pas lleuger és una activitat que poden fer les dues sensecap esforç físic considerable, així incrementarien el metabolisme.
El pilates també és una bona activitat on s’utilitzen varies articulacions, s’incrementa el sistema respiratori i es guanya en resistència física. El poden practicar les dues.
Nedar és un bon exercici perquè no tant sols s’utilitzen tots els músculs del cos, sinò que potenciaria el nivell de lipoproteïna d’alta densitat ocolesterol, moderaria la seva gana i cadascuna pot optar per un estil de natació diferent segons el seu gust (brça, crol, papaolla, esquena, etc...)

L’Emma té 72 anys, es troba en l’edat de la vellesa. Si es vol regular els aspectes premotors i motors en tasques de temps de reacció simples i complexes, que tant afecten en la vellesa, anar en bicicleta és una activitat recomenable per ella. Fer ioga...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els canvis en l’escorça de la terra
  • Els Pets Dels Dinosaures
  • els origens dels mus
  • Comentari els Juraments dels Horacis
  • DIARI DELS CANVIS
  • Els Adolescents D'Avui Dia
  • Alcoholisme En Els Adolescents
  • Retrat de familia els secrets dels gonima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS