Efectes dels incendis forestals

Páginas: 3 (744 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2012
Els efectes del foc sobre la fauna es classifiquen en dos tipus:Efectes directes: són els que afecten els animalsEfectes indirectes: són els que afecten l'hàbitat.

Els efectes directessón:Disminució de la població per mort.
La mortalitat depèn en primer lloc de l'època, sent més perillosos els incendis que succeeixen a la primavera ja que la major part de les espècies tenen cries o ousdipositats.
En segon lloc depèn de la superfície, si són incendis que afecten a una gran superfície els animals no tenen capacitat de moviment per escapar a l'incendi, no és el cas de les aus.En tercer lloc els efectes sobre la mortalitat depenen de la intensitat de l'incendi, la calor despressa a grans distàncies produeix la mort dels animals abans que arribin les flames. Finalmenttambé influeixen els grups taxonòmics; en els invertebrats la mortalitat és força elevada i les aus són el grup menys afectat.

Augment de la grandària poblacional. Aquest augment de la poblacióés a causa de l'atracció d'algunes de les espècies pel fum o fusta cremada que els serveix d'aliment, com a lloc de posada o per desparasitar-se (Algun dels exemples són Les mosques del fum, llebreamericana… etc.)Desplaçaments i migracions. Exceptuant les espècies territorials com a aus rapinyaires que es queden al territori encara que estigui cremat, la resta es desplaça temporalment a zones nocremades. A causa d'aquests desplaçaments, els efectes directes la fauna són menys negatius que sobre sòl o vegetació.
Els efectes indirectes són:

Canvis en l'estructura de l'hàbitat.Desapareix l'estructura vertical i per tant disminueixen el nombre de nínxols tròfics disminuint la riquesa d'espècies en aquella zona cremada. Respecte a l'estructura horitzontal es creen paisatges detipus mosaic i això produeix un increment en el nombre d'espècies, és a dir, l'efecte produït és positiu (això no és el cas si els incendis afecten a una gran superfície).
Canvis tròfics. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • incendiso
  • declaració dels drets dels infants
  • l'illa dels carrers dels ocells
  • Projecció Del Canvi Social I Els Seus Efectes En La Generació Americana Dels Anys 90S.
  • Efectos
  • efectos
  • efectos
  • el efectivo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS