ESTUDI D’UN TIR PARABÒLIC

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2014
PRÀCTICA 3. ESTUDI D’UN TIR PARABÒLIC.
Aquesta practica tracta sobre l’estudi d’un tir parabòlic d’un balí de ferro amb una pistola d’aire comprimit. En aquestestudi haurem de calcular, a partir de diferents angles (15°, 30°, 40°, 45°, 60°), el temps en el que arriba al final del seu respectiu abast, l’altura màxima, l’abastteòric, i els errors absolut i relatiu.
Abans de fer càlculs, sabrem: els angles de cada tir parabòlic, l’abast real corresponent a cada angle i les velocitats inicialsde cada angle amb el seu abast real. També sabem, com em estudiat, que el tir parabòlic consta de dos tipus de moviment, un MRU en horitzontal i un MRUA en vertical. Al’hora de calcular l’altura màxima en el MRUA tindrem en compte que la velocitat és zero.
Els elements que hem fet servir son: una pistola d’aire comprimit (que enspermet regular l’angle amb el que volem disparar el projectil) , balins, paper de calcar (en el que quan la bola cau, marca el foli) i un metre, per mesurar l’abastreal.
Aquesta es la taula de valors recollits:

Les conclusions que he tret desprès de realitzar aquesta pràctica d’un tir parabòlic, han sigut que, com podemcomprovar, amb l’angle 45° aconseguim l’abast màxim, es a dir, el mes gran, comparat amb la resta d’angles. Segons els resultats obtinguts, ens adonem que l’abast experimentalno coincideix amb l’abast teòric en cap dels 5 tirs realitzats.
Els resultats de la pràctica es poden millorar considerablement repetint la pràctica del tirparabòlic més vegades, de manera que agafaríem més dades i s’aconseguiria mes fiabilitat en els meus resultats obtesos.
Aquí estan tots els càlculs realitzats:
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estudio te tiro parabólico
  • Pràctica 8 Estudi d'una reacció de precipitació
  • Estudi de l'estructura d'una flor hermafrodita d'una angiosperma
  • Estudi D'Una Maneta De Bici
  • Estudi acústic d'un espai
  • al tiro
  • TIR y Tir
  • tira

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS