Estudio de L'Acollidora de L'Hospitalet del Llobregat

Páginas: 23 (5649 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2014

L’ACOLLIDORA
ESTUDI D’UNA OBRA ESCULTÒRICA A LA CIUTAT DE L’HOSPITALET DEL LLOBREGAT

Autor: joey Tribbiani
Treball de Recerca
Curs 2013-2014 – semestre II
Tutor/a: Helena Cegarra Ribas
Centre d’Estudis IOC (Institut Obert de Catalunya
Data de liurament: 13 de maig del 2014



INDEX

Introducció


3
Relat biogràfic de l’autor de l’obra


4
Anàlisi tècnic de l’obra7
Causes principals d’una migració


10
Moviments demogràfic a Catalunya


12
L’Hospitalet i la immigració


14
Conclusions Visita Fundació dedicada a l’autor


17
Disseny i concepció d’una obra escultòrica


19
Breu anàlisi de l’obra concebuda


20
Annex Fotogràfic


22
Conclusions


27

Bibliografia28



INTRODUCCIÓ

Sempre he considerat l’art com a part inevitable de la meva existència, no puc imaginar un món sense dibuixar, pintar, escriure, actuar... Són moltes les vessants de l’art que trobaria a faltar. Així que l’Estudi d’una obra d’art urbana és d’allò més adequat per poder transmetre tot el meu amor per l’art i de tornar-li només una petitíssima part de tot elque m’ha donat.
Qui viu a l’Hospitalet coneix reconeix sense dubtar l’Acollidora quan la veu. situada al Centre de l’Hospitalet, a l’inici de la Rambla Just Oliveres, trenca amb la fisonomia regular de la llarga rambla que travessa l’Hospitalet. L’autor, Arranz Bravo, no gaudeix de tant renom i reconeixement com les seves obres (varies a l’Hospitalet), probablement per la vistositat habitual delsseus treballs escultòrics en metall. He tingut sort de tenir a tir de pedra una obra amb tant rerefons social. L’Acollidora va ser instal•lada a la seva ubicació actual, a la Rambla Just Oliveres al 1985. L’escultura, amb una safata a mode d’ofrena a les mans, pretén simbolitzar la cordialitat i l’ hospitalitat de la ciutat a tothom qui arriba, oferint benvinguda. Vull tractar de plasmar laconnexió entre la immigració al llarg de la història a la ciutat, ja que l’Hospitalet ha estat lloc d’acollida des dels seus orígens, quan era un hostalet de pas de camí a Barcelona, al segle XII, com les riuades d’immigrants a la transició, sobretot andalusos, i fins i tot a l’actualitat, amb la immigració estrangera que crea una societat completament multicultural També deixa constància de lagratitud que, els qui un dia van ser immigrants, li deuen a la ciutat i a la seva gent, que van rebre’ls amb els braços oberts. L’autor, que tingué contacte amb aquesta situació per la seva família d’arrels andaluses, no va dubtar en plasmar l’orgull de ser hospitalenc i català, sinó d’arrels, de cor.
L’ Acollidora és la seva obra culminant a la ciutat però compta amb molts altres treballs a la ciutat irodalies. La fundació Arranz Bravo, que visitaré en profunditat, deixa bona constància d’ell. La possibilitat de poder entrevistar el president d’aquesta fundació originada a l’Hospitalet no sembla del tot inviable. Més enllà de l’agradable i divertit del treball, cal recordar el profund treball de camp que hauré de dur a terme, principalment amb una extensa documentació de l’època a la que esrefereix l’obra, i el seu context històric i social, on podré aprofundir-hi a l’arxiu històric de l’Hospitalet o a l’espai històric Can Riera, també a la ciutat. I això és, principalment, tot el que puc anunciar fins ara, ja que de les paraules als fets hi ha hores i hores de recerca i desenvolupament. I tractaré de deixar la ciutat, la gent, l’autor i sobretot, l’obra, a l’alçada que es mereixen itractar de donar a conèixer la feina d’un dels escultors catalans més compromès dels últims anys.

RELAT BIOGRÀFIC DE L’AUTOR DE L’OBRA A ANALITZAR

Eduardo Arranz-Bravo va néixer al carrer Tamarit de Barcelona el 9 d’octubre del 1941, fill de pare espanyol i mare italo-argentina. És el menor de set germans, tots homes. Comença el seu idil•li amb l’art cursant batxillerat al Institut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Practica Llobregat
  • Riu Llobregat
  • Hospitalet de Llobregat
  • Delta del llobregat
  • Riu llobregat
  • RIO LLOBREGAT
  • delta de llobregat
  • Pràctica Riu Llobregat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS