Riu llobregat

Páginas: 3 (550 palabras) Publicado: 4 de abril de 2011
Meritxell Rodríguez
2n Batxillerat B

El riu Llobregat

Naixement

El riu Llobregat té el naixement a uns 1300m d’altura a Castellar de n’Hug i desemboca a la comarca del Baix Llobregat (ElPrat de Llobregat) passant per 28 municipis. La muntanya on neix el riu està formada per roca calcària. Desemboca al mar Mediterrani.
Alguns dels afluents del riu són: la riera Gavarresa, el Calders,el Cardener o l’Anoia, aquests dos els més importants.
Travessa la Serralada Litoral. En aquest tram es duu a terme un aprofitament industrial i agrícola del curs de l’aigua.

El riu al BaixLlobregat

Té un recorregut de 175km en total. A la comarca del Baix Llobregat, el riu es troba ja en el curs baix, per això té un nivell més estable igual que els seus meandres en aquest últim tram. Desamolts sediments al Delta del Llobregat (on desemboca), que és un dels més importants de Catalunya junt amb el Delta de l’Ebre. La seva desembocadura (260m d’amplada) es troba a prop de ladesalinitzadora del Prat.

Planta de tractament

Al 1990 es fa una ampliació de la planta. A la zona superior del riu es creen estacions de control per avisar de contaminació al riu i així poder arribar atemps per evitar-ho en gran part.
En aquesta planta les aigües són sotmeses a un tractament físic i/o bactereològic.

Força hidràulica

En els principis de coneixement d’aquesta força de l’aiguas’aprofitava creant una mena de molins d’aigua amb pales per fer-lo girar i així produïr una altra força física. Posteriorment es van crear les centrals hidroelèctriques, les quals aprofiten la força del’aigua per produïr energia elèctrica.
Un dels inconvenients principals de l’aprofitament de la força hidràulica és la contaminació massiva de l’aigua a causa de les indústries situades prop dels rius.Colònies industrials

Les principals a Catalunya es trobaven al Bages, Berguedà, el Ripollès i el Baix Llobregat. Utilitzaven la força hidràulica com a una alternativa al carbó. Una de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pràctica Riu Llobregat
  • Practica Riu Llobregat
  • PRACTICA 07 RIU LLOBREGAT
  • Riu Llobregat
  • Recorregut riu llobregat
  • Riu
  • Practica Llobregat
  • hotel riu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS