Europa

Páginas: 5 (1158 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2014
Quins són els objectius de la Unió Europea?
La pau i la prosperitat.

a) Redacta una breu definició de la pau i cerca’n dos sinònims i dos antònims.
La pau es estar en un estat de tranquil·litat. Generalment es defineix en sentit positiu, encara que no en totes les cultures la pau esta senyalada d’una manera positiva.
Hi han diferents punts de vista en relaciói a la pau.
Desde nel puntde vista internacional, esta asociat en que hi pot haber un dret de pau en el que sigui fonamental la prohibició d’armes.
Desde el punt de vista d’un conveni o un tractat és el metode que utilitzen nper posar fi a una guerra o algun problema.
Desde el punt de vista d’una pau social vol dir tenir una bona relació, sigui amb els companys de treball, de clase o convivéncia.
Desde el punt de vistaindividual la pau pot referir-se a un estat de tranquilitat amb nosaltres mateixos com npo tenir odi, rabia ni cap tipus de malt pensament.

Un sinònim podría ser tranquil·litat i quietud, ja que un estat tranquil vol dir que no hi ha cap mena de violènicia ni cap tipus de guerra
Dos antònims podrien ser violència i guerra. Ja que quan hi ha violència o guerra no hi ha pau.

b) Redacta unabreu definició de la prosperitat i cerca’n dos sinònims i dos antònims.
Es a lo que se li en diu bona sort o curs faborable de les coses. Éstar bé amb tu mateix, ser feliç, éxit, fotuna.
Sol estar asociada a l’economía, i amb els beneficis de vens. La prosperitat te la imatge de que una persona pugui conseguri tot alló que vol a la vida. És el estat en que et sents bé amb lo que tens, sense queet falti res o algunes coses les cuals encara has de aconseguir.
Dos sinònims podríen ser l’éxit a la vida, o la sort.
Dos antònims serien la decadencia i la desgràcia.

Llegeix aquests articles dels Tractats:

TRACTAT DE LA UNIÓ EUROPEA
Article 1
Pel present Tractat, les altes parts contractants constitueixen entre elles una Unió Europea (...)
La Unió es fonamenta en les ComunitatsEuropees completades amb les polítiques i formes de cooperació que estableix el present Tractat. Té per missió organitzar d’una manera coherent i solidària les relacions entre els Estats membres i entre els seus pobles.
Article 2
La Unió té els objectius següents:
— promoure un progrés econòmic i social, un alt nivell d’ocupació i aconseguir un desenvolupament equilibrat i sostenible, sobretotmitjançant la creació d’un espai sense fronteres interiors, l’enfortiment de la cohesió econòmica i social i l’establiment d’una unió econòmica i monetària (...).
— afirmar la seva identitat en l’àmbit internacional, sobretot mitjançant la realització d’una política exterior i de seguretat comuna que inclogui la definició progressiva d’una política de defensa comuna que podria conduir a unadefensa comuna (...).
— enfortir la protecció dels drets i els interessos dels nacionals dels seus Estats membres instituint una ciutadania de la Unió.
— mantenir i desenvolupar la Unió com a un espai de llibertat, seguretat i justícia, en què es garanteixi la lliure circulació de persones juntament amb mesures adequades respecte el control de les fronteres exteriors, l’asil, la immigració i laprevenció i la lluita contra la delinqüència (...)

TRACTAT DE LA COMUNITAT EUROPEA
Article 2
La Comunitat té per missió de promoure, mitjançant l’establiment d’un mercat comú i d’una unió econòmica i monetària i mitjançant la realització de les polítiques o accions comunes (...), un desenvolupament harmònic, equilibrat i sostenible de les activitats econòmiques dins el conjunt de la Comunitat, unalt nivell d’ocupació i de protecció social, la igualtat entre l’home i la dona, un creixement sostenible i no inflacionista, un alt grau de competitivitat i de convergència dels resultats econòmics, un alt nivell de protecció i de millora de la qualitat del medi ambient, l’elevació del nivell i de la qualitat de vida, la cohesió econòmica i social i la solidaritat entre els estats membres....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Europa
  • europa
  • Europa
  • Europa
  • Europa
  • Europa
  • Europa
  • europa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS