Evolució ésser humà

Páginas: 3 (709 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
L'EVOLUCIÓ DE L'ÉSSER HUMÀ

Els primers primats van aparèixer fa uns 70 milions d'anys. Aquests mamífers van anar desenvolupant el seu cervell i reduint la cara al mateix temps que anaven adquirintuna visió estereoscòpica. Les seves urpes van ser substituides per ungles i el dit polze va esdevenir mòbil.
Fa uns 30 milions d'anys alguns simis del vell món van iniciar el procés d'hominització,és a dir, el procés per arribar a l'actual etapa de l'ésser humà.
Dintre d'aquest procès podem distingir quatre fases:
Fase prehumana
Fase humana arcaica,
Fase humana primitiva
Fase humanamoderna

1.Fase prehumana
Els primers australantrops van ser els australopitècids. Van viure al paleolític inferior i eren omnívors i bípedes, de baixa estatura i de complexió fràgil, i tenien les mansllargues i fines. El crani feia uns 500 centímetres cúbics de capacitat en totes les espècies, i tenia constricció postorbital i cresta sagital, així com una robusta mandíbula amb una dentadura similara la nostra i un mentó fugidís .
En aquesta fase ens trobem generalment amb els Australopithecus que van viure fa 4,2 i 3,8 milions d'anys. Els primers com el anamensis tenien una capacitat cranialde 450 cm3 i s'han trobat restes al llac Turkana, però posteriorment els boisei la van augmentar fins a 500 cm3. Eren bípedes i es creu que els més avançats ja començaven a parlar i fabriquéssininstruments molt bàsics. L'últim australophitecus, el boisei, media un metre i mig d'alçada, una gran mandíbula amb forts molars, però petits ullals i incisius. Era probable que parlés i fabriquésinstruments.

2.Fase humana arcaica
En aquesta etapa ens trobem, primerament amb l'Homo erectus. Tenia una capacitat cranial de 900 cm3 fins a 1200 cm3. Coneixia el foc i fabricava utensilis elaborats. Vasortir d'Àfrica i va arribar a Indonèsia. Aquesta espècie inclou tant l'home de Java descobert el 1981 com el Sinanthropus pekinensis trobat a Txu-Ku-Tien el 1922. Els antecessors dels humans, com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució De L Esser Humà
  • L'Origen Del Esser Huma
  • Es l'homo habilis el prmer esser huma?
  • Evolució del part humà. prehistòria
  • Esser humà
  • Evolució I Origen De L'Esser Huma
  • assaig filosòfic. Un ésser humà no té perquè ser persona
  • Evolució

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS