Ewfnowef

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
La poesia dels anys 80, va ser una poesia marcada per poetes anteriors com Espriu, Foix, Pere Quart...Va continuar sent una poesia de caràcter experimental i amb grans referents anomenatsanteriorment, però l'obra del poeta Joan Brossa Poesia ras (1970) va remarcar esta poesia dels anys 80 i ocupà un gran lloc en la poesia contemporànea. Les dues últimes décades del segle XX la poesia va estarmarcada pel realisme líric que va desenvolupar diverses posibilitats de la poesia postsimbolista.
(Als anys 80 la poesia continuà amb els mateixos paràmetres. Hi destaquen dues tendències en poesia:d’una banda, hi ha els poetes que busquen la musicalitat del vers i s’interessen pels aspectes més formals de la poesia; i, de l’altra, hi ha els que participen del corrent estètic i ètic inaugurat perGabriel Ferrater, centrat en la realitat del “jo”, i conegut amb el nom de poesia de l’experiència, és a dir, els poetes elaboraren una visió de la realitat des del “jo”, a través de la suma devivències personals, i conceberen la poesia com a expressió de la pròpia intimitat i com a formulació d’experiències personals. Definitivament s’acceptà el mestratge de tots els grans poetes del S.XX: Foix,Brossa, Ferrater, Espriu, etc)
Als anys 90 la poesia abandona la idea d’actuar com poesia col·lectiva o com impulsor de la transformació social, i els poetes tendiren a l’autobiografia i a laintimitat i manifestaren un escepticisme. Però prevalgué la pretensió de l’obra ben feta. Els nous poetes formen una gran varietat de tendències i estils que, d’una banda, tenen en comú el rebuig delrealisme reivindicatiu i de denúncia anterior i, d’altra banda, tenen un afany d’investigar i innovar amb el llenguatge que serà un instrument d’indagació en la intimitat pròpia.
Per tal de concloure diremque la poesia dels anys 70,80,90 i fins l'actualitat ha tingut gran rellevància, els nous poetes formaren una gran varietat de tendències i nous estils i al cap dels anys la poesia ha tingut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS