Exoplanetes

Páginas: 4 (907 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2014
18. Els exoplanetes son planetes que orbiten al voltant d'una altra estrella que no és el Sol, és a dir, planetes llunyans que no pertanyen al Sistema Solar, són difícils de detectar perquè no emetenllum pròpia, per tant, per observar-los hauríem de recollir la llum que reflexen procedent de l'estrella a la qual orbiten o bé utilitzar altres procediments.

19. Els directes: els obtenim gràciesa una imatge detectada per un telescopi situat a la Terra, però és bastant difícil d'aconseguir.
Els indirectes: s'aconsegueix a partir de càlculs i són els que principalment s'utilitzen com perexemple: el mètode de trànsit, el mètode astromètric, el mètode de la velocitat radial, el mètode de doppler, microlents, anomalíes entre pulsars...entre molts altres

LA ESTRELLA DE LOS SEIS MUNDOS20. La missió del telescopi espacial Kepler és trobar petits planetes rocosos similars a la Terra en la zona habitable de la seva estrella, observen cada mitja hora.
Esta en òrbita des del Març de2009

21. La descoberta d’exoplanetes reobre el debat al voltant de la possible existència de vida fora del sistema solar. Per això es parla de la zona d’habitabilitat al voltant d’una estrella.Segons l’article, i com es diu en l’enunciat, la zona habitable d’una estrella és la zona en la qual al planeta hi pot haver aigua en estat líquid i s’hi poden sostenir formes de vida, i està determinadaper la distància entre el planeta i l’estrella.

Altres condicions que afavoreixen el desenvolupament i la permanència de formes de vida, tal com les coneixem, són:
- La gravetat en el planeta, jaque és el factor determinant perquè el planeta pugui o no retenir atmosfera.
- Un nucli metàl·lic fos, ja que quan el nucli gira genera un camp magnètic que fa de pantalla enfront de les radiacions Xi gamma provinents de l’estrella.
- El temps de vida de l’estrella: només les estrelles mitjanes (com ara el Sol) i les estrelles amb menys massa que el Sol són prou estables durant el temps...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exoplanetas
  • Exoplanetas
  • los exoplanetas
  • exoplanetas
  • Exoplanetas
  • exoplanetas
  • exoplanetes
  • exoplanetas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS