expedicio malaspina

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2014

EXPEDICIÓ MALASPINA

Encara que porta el nom de Malaspina va ser una expedició encapçalada pels marins Alejandro Malaspina i José Bustamante. Els seus principals objectius eren fer lavolta al món (emulant Elcano) i fer un estudi exhaustiu (flora, fauna, mines, cartografia, etc) de totes les possessions de la Corona (com James Cook). Cal recordar que el 1789 la corona Espanyolaencara s'estenia per Europa, Amèrica i Filipines.
El mariner italià Malaspina li presenta el seu projecte (polític i científic) al monarca espanyol, Carles III. Amb el suport d'Antonio Valdés, ministrede Marina, el projecte és aprovat el 14 d'octubre de 1788.
El rei mana construir a Cadis dues corbetes, anomenades Atrevida i Descubuerta (com les de Cook), capitanejades per Malaspina iBustamante. Es seleccionen 204 marins que acompanyaran a 2 metges, 2 capellans, un cartògraf, quatre pilots, sis dibuixants i tres naturalistes. El 30 juliol 1789 salpen de Cadis en una travessia que duraràcinc anys.
Parteixen rumb a Montevideo, Buenos Aires fins a la Patagònia travessant el Cap de Hornos per seguir, vorejant el continent americà, cap al Nord. Buscaven el pas entre el Pacífic il'Atlàntic pel Nord, arribant a Alaska, on cartografien la zona però no troben el pas. Creuen el Pacífic fent escala a Guam, bordegen les Mariannes i arriben a les Filipines al març de 1792.
A Manila elsvaixells es separen per estudiar les costes de les illes. Tornen a ajuntar-se per arribar fins a Nova Zelanda i Austràlia (on també cartografien la zona). Així es plantegen continuar fins Àfrica, doblantel cap de Bona Esperança, o tornar a Amèrica i tornar a casa. No se sap bé per què però decideixen tornar creuant el Pacífic fins a Perú i des d'allà a casa.
Arriben a Cadis al març de 1794.L'expedició ha estat tot un èxit (s'ha cartografiat territoris desconeguts, realitzat experiments científics, estudiat flora i fauna autòctones i palpat la situació dels territoris de la Corona).

Són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malaspina en el Perú
  • Alejandro malaspina
  • Malaspina Barco
  • EXPEDICIÃ N DE LOS CAYOS
  • Expedici N Barradas
  • Descubrimiento De Chile Y Expedici N De Diego De
  • Expedicion malaspina
  • Carta de expedicio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS