Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la guerra civil fins als anys 70 condiciona la producció narrativa de l’època.

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2011
TEMA 1
Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la Guerra Civil
fins als anys 70 condiciona la producció narrativa de l’època.

El govern dels anysposteriors a la guerra civil, va ser un govern de caràcter feixista. Com és habitual en aquest tipus de govern, va haver molts tipus de repressions, no sols en allò referent alsideals polítics i religiosos, sinó també cap a les llengües autonòmiques. Es va prohibir, llavors, la publicació d’obres en llengües diferents del castellà. No obstant, no tota l’èpocade la post guerra va ser igual, sinó que la podríem dividir en tres etapes distintes.

La primera, des del començament de la dictadura fins a la victòria dels aliats a la segonaguerra mundial, va ser la més dura i repressiva. La majoria dels autors, van optar per l’opció de l’exili, la clandestinitat o l’abstinència de publicació. En tots aquests anys, noméses van publicar oficialment nou novel·les en català.

La segona, des de la victòria dels aliats, fins a la dècada dels seixanta, es passa de la clandestinitat a una postura deresistencialisme. Això va suposar un augment en la publicació d’obres. Alguns dels autors van sortir de l’abstinència i es van publicar, també, algunes obres que havien estat en laclandestinitat en els anys anteriors. Molts escriptors optaven per una novel·la realista i uns altres, en canvi, innovaven amb obres imaginatives o fantàstiques.

Per acabar, a ladècada dels seixanta, hi va haver una mena d’alliberació degut a la influència que va suposar l’obertura cap a una internacionalització del país. Encara que continuava la censura,s’entregaven premis, havien revistes en català i se creaven noves editorials que publicaven obres en català. A més, molts dels autors que van optar per l’exili, van tornar al nostre país.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Explica En Quina Mesura El Context Sociopolític Dels Anys Posteriors a La Guerra Civil Fins Als 70...
  • teatre dels anys 70 fins l'actualitat
  • La narrativa des de la postguerra fins als anys 70
  • La Narrativa Dels Anys 70 Fins A L'Actualitat
  • LA POSTGUERRA FINS ALS ANYS 70
  • 4. Què Destacaries De La Narrativa Dels Anys 70 Fins A L’actualitat? Reflexiona, Sobretot, Entorn De Les...
  • Què Destacaries De La Narrativa Dels Anys 70 Fins A L’actualitat Reflexiona, Sobretot, Entorn De Les Novetats...
  • Tendències Més Rellevants De La Poesia En El Període Que Va Des De La Postguerra Fins A Finals Dels Anys 70

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS