EXPOSICIÓ IL·LUMINADA AMB ELECTRICITAT ALS CAMPS ELISIS

Páginas: 4 (939 palabras) Publicado: 8 de enero de 2014
NOTÍCIES AMB HISTÒRIA

(Pàgina 55: Exposició il·luminada amb electricitat als Camps Elisis; Notícies amb història)

De quina innovació parla la notícia?
La notícia parla de la primeraexposició il·luminada amb electricitat .

On i quan va succeir l’esdeveniment que relata?
 Va succeir a París, als Camps Elisis, el 17 de juny de 1879.

Quina actitud adopta l’autor de l’article, afavor o en contra de l’electricitat? Marca les frases en què fonamentis la resposta.
L’autor no mostra pràcticament la seva actitud envers a l’electricitat, però podem deduir que hi està en contra,ja que ens dona la visió de les parts negatives de l’electricitat i dels seus perjudicis envers a les persones; podem veure aquesta actitud en frases com: “si ho jutgem per l’estat del nostre sentitde la visió –considerat bo fins aleshores, però ara ja compromès per diversos dies- ...”.

Quins efectes produeix l’electricitat sobre les persones, segons l’autor del text? Són reals o imaginats?Segons l’autor del text l’electricitat provoca un cansament extrem , els òrgans visuals lesionats i el sistema nerviós queda torbat. També diu que la persona sent una mena de vertigen. Són imaginaris ,ja que desprès de cercar informació per Internet , hem vist que la electricitat no produeix aquests efectes sobre les persones.

Quan es va inventar la bombeta o làmpada incandescent? Qui ho vafer?
  Llum elèctric format per una ampolla de vidre a l'interior del qual hi ha un filament metàl·lic, que produeix llum per incandescència en circular-hi corrent elèctric. Va ser inventada perJoseph Wilson Swan el 1878. Més tard, Thomas Alva Edison va millorar-la.





2


Enumera altres invents que sàpigues que van tenir lloc durant la Primera i Segona Revolució Industrial.La màquina de vapor: Màquina de funcionament alternatiu que utilitza el vapor d'aigua com a substància de treball i que transforma una part de l'energia interna del vapor en energia mecànica. Va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica als camps
  • Catalans i Espanyols Als Camps De Concentracio Nazi
  • electricitat
  • La electricitat
  • Electricitat
  • Electricitat
  • AMB
  • EXPOSICIÓ

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS