Expressionisme Abstracte

Páginas: 2 (422 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013
L'expressionisme abstracte sorgeix en EEUU a principis dels anys quaranta i adquireix el seu màxim desenvolupament al començament dels anys cinquanta. La principal característica consisteix enl'expressió espontània de l'artista a través de l'acció de pintar


El terme de "expressionisme abstracte" es deu al crític d'art del "The New Yorker", Robert Coates. Però a causa de les diferentscaracterístiques que conformen aquest moviment, en l'any 1952 el crític Harold Rosenberg utilitza el terme de "action painting" (pintura d'acció) per a definir millor l'enfocament comú de la majoriaaquests artistes, la importància donada al procés o acte de pintar per sobre del contingut.

La formació d'aquest moviment es veu influenciada pel moviment surrealista. Al començament de la segona guerramundial, la gairebé totalitat dels surrealistes es va exiliar a Nova York

Aquests pintors van tenir com seu de les seves activitats artístiques la galeria neoyorkina "Art of This Century". Aquestagaleria va ser oberta en 1942 per la col·leccionista Peggy Guggenheim per a què els artistes exiliats tinguessin un centre on mostrar la seva obra.
Aquesta presència d'artistes europeusd'avantguarda va exercir una gran influència entre els pintors nord-americans, especialment entre els joves artistes novaiorquesos, molts dels quals exposarien amb el temps en la galeria de Peggy Guggenheim,Pollock va arribar a ser l’artista més important d'aquesta galeria.
La teoria i pràctica surrealistes van alliberar a aquests artistes dels moralismes i dogmatismes artístics imperants a Amèrica delNord, i els va fer descobrir l'estimulant llibertat de la creació espontània. Emergeix així la vigorosa escola de Nova York, caracteritzada per una pintura "subjectiva" de gran llibertat expressiva, quesi bé al principi conté elements figuratius (fase mítica), acabarà per prescindir totalment d'ells (fase gestual).

Utilització d’estris, materials i suports poc convencionals: pals, culleres,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Expressionisme
  • abstracto
  • abstracto
  • Abstract
  • abstracto
  • Abstract
  • Abstract
  • Abstract

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS