Exvots

Páginas: 8 (1900 palabras) Publicado: 7 de junio de 2012
INDEX
1. Introducció.
2. Descripció de l’espai.
3. Descripció del Santuari del Miracle, Sant Ramon i Mare de deu del camí.
4. Explicació general.( funció dels exvots, representació comentar la composició)
5. Classificació dels exvots
6. Comentari dels exvots de Cervera.
7. Conclusió.
8. Bibliografia, Web grafia.
 INTRODUCCIÓ




Aprofita’n l’exposició dels exvots situats a la Casa Durant i Sant Pere de Cervera, n'hem tret una mica d'informació de la qual abans no sabíem. Els exvots considerats treballs arqueològics són molt abundats alssantuaris de la Península. Aquest museu, podem veure una variació de quadres anomenat exvots, que es feien per demanar ajuda o agraïments. Els exvots no tenien perquè ser un quadre també podien ser objectes com braços de cera, vestits de núvies…



OBJECTIUS
- Demostrar l’esforç, responsabilitat i regularitat en la realització de les tasques.
- Saber cercar la informació adequada.- Saber fer-ne us de l'estick com a eina de treball
- Saber a presentar el treball correctament



PROCEDIMENTS
- Redactar de forma ràpida a l’explicació de la guia.
- Utilitzar diversos recursos per la busqueda d’informació.
- Cercar l’informació y agafar-ne el més importa’n.DESCRIPCIÓ DE L’ESPAI


La Casa Museu Duran i Santpere localitzat al inici del C/Major. Coneguda per ser una casa burgesa de mitjans del s.XIV de Agustí Duran i Santpere, historiador, arxiver i arqueòleg català.
Aquesta casa pairal esta dividida en tres plantes. La planta baixa era un espaí agrícola, on trobàvem el bestia i elceller amb les seves botes de vi, però actualment es un espai reservat per les diverses exposicions que s’ofereix com ara els exvots.
A la planta segona es l’apartat noble on Agustí i la se família vivia, és un espai de una casa de economia alta en que es conserven tots objectes( brases, planxes...), tota aquesta planta esta oberta per el públic, es un museu.
A la planta més alta era reservat per elservei domèstic de Agustí, també en aquesta planta es practicava la matanza del porc on hi guardaven productes de l’hort, ara es un espai administratiu i personal del museu.DESCRIPCIO DEL SANTUARI DEL MIRACLE / SANT RAMON / MARE DE DEU DEL CAMI.


Santuari del Miracle

El santuari del Miracle és un espaí religios dedicat a la Mare de Déu del Miracle, al Solsonès, Riner. L’església, és un centre de pelegrinatge que va ser una de les primeres que es van construir. Es va començarel 1652  i es va anan contruin progresivamente per això trobem diversos estils un  retaule gòtic, la capella amb estil renaixentista amb un altar de pedra, del segle XVIII i l'orgue, del segle XVI-XVII.
Al Monastir Benedictí on habitenven monjos procedents de Montserrat, la Casa d’Espiritualitat amb les Cel·les o Apartaments de Nostra Senyora oberta l'any 1981 que és una residència quedisposa de 40 habitacions amb bany i cal·lefacció, 4 sales de conferències i reunions, capella i ascensor. Organitza convivències, trobades i exercicis espirituals i les cel·les eren per familias que ere el seu havitatge ficse. Finalment també podem observar la Casa Gran d’estil gòtic civil de l’any 1532, construit com allotjament del pelegrins com es actualmente.

En aquest santuario del Miracle...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS