Exèlcior

Páginas: 2 (405 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014


COMETARI DEL POEMA EXÈLCIOR







El poema Exèlcior va ser escrit el 1895 per Joan Maragall. Aquest escriptor va néixer a Barcelona el 1860 i va morir el 1911, aquest escriptor va serel promotor del moviment literari modernista en la literatura catalana. El Modernisme va sorgir a finals del segle XIX i començament del XX, aquest moviment literari volia expressar el seu desig demodernitat i amb el objectiu de transformar la societat.
El tema del poema és la llibertat de cadascú com una cosa excel·lent on incorpora el vitalisme i la natura. El poema esta compost percinc estrofes de 4 versos heptasíl·labs. Els versos tenen una rima consonant encadenada (abab), el poeta empra formes verbals en imperatiu, y alguns recursos literaris que reforça la musicalitat delpoema.
A la primera i segona estrofa podem entendre que l missatge del poeta es que no hi ha que ser fort i no deixar-nos dur pel camí fàcil, hi ha que lluitar pel que volem. A aquestes estrofes podemtrobar recursos literaris com epítets i personificacions quan diu ‘mansa aigua’. Referència a la mar i al cel ‘no perdis mai el teu nord’, amb aquestes estrofes ens demostra la seva ànima.
A latercera estrofa ens dona la seva visió de mar com una cosa bona però que hi ha que anar alerta i a la terra com a cosa dolenta ‘platges roïns’ . quan diu ‘del cel al mar transparent’ vol expressar latranquil·litat , sinceritat que transmet. També hi ha una referència al sempre més dels poetat volent expressar com a infinit, que mai tindrà fi.
A la quarta estrofa observem amb mes claredat el contrastque el poeta fa entre terra (dolent) i mar (bona). Hi ha un paral·lelisme entre camí i viatge on ens vol dir que la vida és un camí que sempre has de fer sense mirar cap enrere on els horitzons noexisteixen.
A la ultima estrofa recull totes les idees que se han anat comentant y que el poeta ens vol transmetre, parla de les persones valentes i ens expressa que no hi ha que conformar-se amb poca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS