F60

Páginas: 2 (436 palabras) Publicado: 10 de abril de 2015
F. 60. La lliçó d’anatomia del professor Tulp

Context històric:
Edat Moderna ,Barroc. L’església i la monarquia eren dos institucions molt importants. Les condicions econòmiques de la població erendolentes i els habitants es refugiaven a la religió per trobar una resposta a les seves desgràcies.

Estil i característiques:
Descripció formal:
Fitxa tècnica:
Autor: Rembrandt
Cronologia: s.XVIITècnica: oli sobre taula
Estil: Barroc
Tema: retrat col·lectiu
Localització: Holanda
Composició: tancada i piramidal
Línees compositives: diagonals que convergeixen en un vèrtex
Descripció formal-Mostra un esquema compositiu molt rígid en el qual es respecta l’ordre jeràrquic dels personatges col·locats en fila, però l’autor ho rebutja i subordina el rang individual dels personatges a l’acció,fent que les figures es presentin apinyades en forma piramidal al voltant del cadàver. Així, dinamitza la composició i ofereix una sensació intensa de realisme, un aspecte que va ajudar a lamodernització del gènere.
-El realisme també s’observa en els retrats individualitzats de cadascuna de les figures, ja que Rembrandt aconsegueix representar en els rostres amb gran habilitat, expressions desorpresa, d’entusiasme i d’atenció.
-Cada personatge parla amb la mirada, afavoreix que l’espectador senti que forma part del grup protagonista de l’escena, com si fos un estudiant més.
-La utilitzaciódel clarobscur es remarca perquè és el mitjà del qual el pintor perfila amb nitidesa els contorns de les figures a partir d’un feix de llum, potent i artificiós que entra per l’esquerra de la tela. Elfocus il·lumina al cadàver i deixa en penombra la resta de la pintura. El negre es converteix en el color principal de l’escena, contrastat pels punts il·luminats i per la blancor dels colls delsvestits dels personatges. El domini del color va per sobre de la línia.
4. FUNCIO SIGNIFICAT MODEL INFLUENCIES
Funció: decorativa i propagandística
Significat: Aquesta obra va ser un dels primers...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS