fcvrd

Páginas: 4 (884 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
Comentari sobre el poema "Elegies de la represa, VI".
El poema que analitzarem s'anomena "Elegies de la represa, VI" i va ser escrit per una autora catacterística de la poesia dels anys vint itrenta: Rosa Leveroni. Aquesta fou una important poetessa catalana i se la considera com la deixeble de Carles Riba. A més de la poesia també va conrear assaigs i crítiques literaries sobre AusiàsMarch. Els seus poemes són senzills i tracten sobretot els temes d'amor i la mort. La seva obra és breu i es troba recollida en dos volums: "Poesia" i "Contes". Durant la postguerra va desenvolupar unatasca important en la represa de la cultura i la llengua catalanes.
Si ens referim a la estructura interna del poema podem extreure varis trets. Observem que el tema principal del poema es l'amorque sent la protagonista cap a l'home estimat. Podem observar que té un llenguatge estàndard, senzill i de facil comprensió. El poema es pot dividir en tres parts:
·Primera part: Està formada per elsprimers dos versos en els quals es dirigeix al seu estimat i li demana que no pregunti el perquè l'estima ja que aquesta no té raons.
·Segona Part: Va des del segon fins el desè vers. En aquestsversos fa referencia a característiques de la natura que aquesta pensa que no tenen explicació de perquè fan allò. Per exemple "el fluir de la font".
·Tercera Part: Aquesta tercera part esta formada desdel vers 11 fins el final del poema. La protagonista li torna a explicar al seu estimat que no sap perquè l'estima i que no hi troba arguments per expressar tot allò que sent. Per últim, li diu a ellque encara que es morís, per a ella sempre estaria viu ja que formaria part dels seus somnis, és a dir, per ella mai morirà.
Pel que fa a l'estructura externa podem destacar que el poema constad'una sola estrofa de setze versos sense cap mena de rima regular. Els versos són decasíl·labs, encara que l'últim és hexasíl·lab. Tot i això podem destacar diverses figures retòriques: durant els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS