fenomen de les marees

Páginas: 3 (609 palabras) Publicado: 12 de agosto de 2014
Els cicles de les marees:
La marea és el moviment periòdic del nivell del mar.
Newton va explicar que l’aigua que envolta la terra se sent atreta per la força gravitatòria que exerceix la llunasobre la terra, i també, però amb menys intensitat per la força gravitatòria del sol.
A mar obert les marees s’eleven i es disminueixen sense crear tantes alteracions, en canvi prop dels continents elcanvi es més fort. En comparació a mar obert pot créixer un metre mentre que a la costa en pot créixer sis i a un estuari estret pot arribar als 15 metres.
La terra dona una volta completa a simateixa en vint-i-quatre hores, al dia hi han dues marres altres i dues marees baixes. De mitjana, entre marea alta i marea baixa passen sis hores i quart.

Tipus de marees:
-Les marees poden ser alteso baixes depenent de la posició de la terra respecte de la lluna.
Marees altes:
Es produeix quan el nivell de la marea esta al seu punt mes alt. Entre les marees altes i les baixes hi ha un períodede sis hores i dotze minuts. La lluna es la principal responsable de les marees perquè es troba a una distancia mes petita de la Terra que el sol.
Marees baixes:
Es produeix quan el nivell de lamarea esta al seu punt mes baix.
Això va ser demostrat per Newton amb la seva teoria gravitatòria. Entre dos cossos depenen de la massa del mateixos i de la distancia que els separa.

Es per aixòque quan la lluna esta exactament sobre un punt de la Terra la combinació d’aquestes forces produeix una elevació de les aigües respecte al seu nivell normal. La lluna atrau l’aigua cap a ella produintla marea en aquest punt i en el punt oposat del planeta.

-Les marees poden ser vives o mortes depenent de la posició de la lluna i la terra respecte el sol
Marees vives:
Dues vagades al mes(quan hi ha lluna nova i lluna plena) el sol i la lluna s’alineen amb la terra, les forces gravitatòries de la lluna i el sol se sumen provocant que els canvis de la marea siguin més forts i pronunciats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA FENOMIDAD
  • Fenom
  • Fenom
  • FENOMEMOS
  • fenomen religios
  • fenomas
  • mare mare
  • el mare mare

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS