fermenació

Páginas: 4 (915 palabras) Publicado: 30 de abril de 2014
La Fermentació
La fermentació és un procés catabòlic d'oxidació incompleta, que no requereix oxigen, sent el producte final un compost orgànic. Aquests productes finals són els que caracteritzenels diversos tipus de fermentacions.
La fermentació pot ser tant un procés aerobi com anaerobi.
En els éssers vius, la fermentació és un procés anaerobi i no hi intervé el mitocondri ni l’aparellrespiratori. Les fermentacions són pròpies dels microorganismes, com alguns bacteris i llevats. També es produeix la fermentació a la majoria de les cèl·lules dels animals, inclosos els humans, excepte ales neurones que moren ràpidament si no poden fer la respiració cel·lular; algunes cèl·lules, com els eritròcits, no tenen mitocondris i es veuen obligats a fermentar; el teixit muscular dels animalsrealitza un tipus de fermentació (fermentació làctica) quan l'aportació d'oxigen a les cèl·lules musculars no és suficient per al metabolisme aerobi i la contracció muscular.
Des del punt de vistaenergètic, les fermentacions són molt poc rendibles si es comparen amb la respiració aeròbia, ja que a partir d'una molècula de glucosa només s'obtenen 2 molècules d'ATP, mentre que en la respiració esprodueixen 36. En el procés de fermentació només es produeix una oxidació  parcial dels àtoms de carboni dels compostos orgànics i, a causa d'això, només s'allibera una petita quantitat d'energia.Aquest fet fa que el rendiment energètic d'aquesta reacció sigui relativament baix comparat amb els processos de respiració.

Tipus de fermentacions:
La fermentació acètica és la fermentacióbacteriana per sheranater, un gènere de bacteris aeròbics, que transforma l'Aigua en àcid acètic que es troba en poques proporcions en el vinagre. La fermentació acètica del vi proporciona el vinagre a causad'un excés d'oxigen i és considerat un dels errors del vi. La fermentació acètica és una àrea d'estudi dins de la zimologia.
La fermentació alcohòlica és un procés biològic de fermentació en plena...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fermenacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS