Fggndfr

Páginas: 6 (1294 palabras) Publicado: 8 de septiembre de 2010
LA REVOLUCIÓ FRANCESA:

1 Quines van ser les causes de la revolució Francesa?
Les causes de la revolució francesa van ser 3.
difusió de les idees il·lustrades (llibertat, igualtat) Això repercuteix en una burgesia que ànsia acabar amb l’absolutisme, i els frenar això significaria FINALITZAR AMB ELS PRIVILGIS DELS NOBLES I ECLESIÀSTICS.
Període de males collites- aquest període va provocarfam i la dificultat cada vegada mes gran que tenien els pagesos de pagar els impostos tan els nobles com els reis. Tot això desperta un cert mal estar als pagesos.
Crisi Econòmica- Aquesta crisis es conseqüència de d’intervenció de l’estat en diferents guerres i en les despeses que generaven la manutenció de la cort. Aquesta crisi porta a la bancarrota i el rei pensa que la seva solució passava perla reforma fiscal en la que els privilegiats paguessin també impostos. Això va generar un descontentament entre els sector privilegiat que va demanar la convocatòria dels estats generals. Institució que era la única capaç de modificar els privilegis i les tradicions.

2 Per què es va iniciar la Revolució amb una revolta aristocràtica?
Perquè els privilegiats es van negar a pagar impostos, ivan exigir a Lluis XVI que convoqués els estats generals. Aquets estats es van obrir a Versalles, presidits pel rei i formats pels representants de la noblesa, el clero i el tercer estat. Cada estament comptava amb el mateix nombre de diputats, que es separava a l’hora de deliberar i només en tenien un vot.
Els representants del tercer estat van exigir la doble representació i el vot per persona,ja que ells eren majoria. Allò que estava en lloc era sobirania nacional, admetre que el conjunt dels diputats dels estats generals representaven la voluntat de la nació. Però el monarca i part de la noblesa solament van acceptar la doble representació i els diputats del tercer estat es van reunir en Assemblea Nacional i es van comprometre a crear una constitució que reflectís la voluntat de lamajoria dels francesos.

3 Quins dos textos redactats l’estiu de 1789 van simbolitzar la fi de l’Antic Règim? Per què?
Es textos que es ven redactar van ser: l’abolició dels privilegis feudals i la declaració dels drets de l’home i del ciutadà.

4 Quines van ser les etapes de la Revolució Francesa? Explica-les breument.
Les tres etapes de la revolució francesa van ser:
Monarquiaconstitucional- Aquesta primera etapa està dirigida per la burgesia més conservadora que pretenia arribar a un acord amb els privilegiats per arribar a suprimir l’antic regim. Aquesta monarquia institucional va redactar una constitució l’any 1791 a la que recollien els ideals del liberalisme polític.
La república democràtica- Aquesta etapa es subdivideix en dues convencions:
Convenció girondina queva durar aproximadament un any.
Convenció jacobina que va durar un any i un mes.
Aquesta etapa (república democràtica) va estar a mans de la burgesia radicals i els sectors populars. Aquesta etapa pretenia arribar a un acord amb el rei i els seus nobles i l’església per tal de assolir els principis de l’antic regim i imposar el liberalisme amb tot el que això comportava.
Repúblicaburgesa- aquesta etapa va suposar el retorn de la burgesia mes conservadora després de la mala experiència.

5 Què va ser la Convenció Nacional? En quines etapes es va dividir. Explica-les
La convenció nacional va ser el govern de França durant la revolució. Aquesta es dividia en dos etapes:
El primer període- convenció girondina. Aquest període estava dominat per una burgesia, forçamoderada que va convocar unes eleccions per sufragi masculí. El més transcendental de aquest període va ser el judici que es va celebrar contra el rei XVI i la seva dona maria antonieta. Lluís XVI va ser decapitat al gener de 1993 i la seva dona al octubre del mateix any.
La mort del rei va provocar una reacció de totes les monarquies europees que es vam aliar contra el procés revolucionari de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS