Ficha Manet

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2013
1. DADES GENERALS
a) Títol: LE DÉJEUNER SUR L’HERBE
b) Autor: Édouard Manet
c) Cronologia: 1863
d) Estil: Realisme
e) Material i tècnica: Oli sobre tela. Gran format
f) Tema: Escena de gènere.g) Ubicació original: Saló dels rebutjats
h) Ubicació actual: Museu d’Orsay, París

2. BREU BIOGRAFIA DE L'AUTOR
ÉDOUARD MANET (1832 – 1883) França. Fill de família benestant, això li permetviatjar per Europa. Entra al taller d’un pintor que segueix les pautes de l’acadèmia. Avança amb còpies dels grans mestres del Louvre. Allà s’interessa per la pintura i la cultura espanyola i viatja aEspanya i una de les pintures que li causa més impressió és el 3 de maig de Goya. Presenta quadres als salons però són rebutjats. Es reivindicarà com a pintor amb l’impressionisme. A partir dels anys 70comença a pintar au plein air.

3. ANÀLISI FORMAL
a. Iconografia: dos parelles passen el dia al bosc. Han fet un pic-nic, hi ha menjar pel terra. Una de les noies va despullada, els homes assegutsperò vestits i al fons l’altre noia refrescant-se els peus al rierol. La noia despullada és representada per la model de Manet, l’home és el germà i la noia del fons és l’esposa de Manet.
b. Funció:estètica.
c. Composició: tancada. Hi ha 3 plans horitzontals: el 1r el de la cistella, el menjar, la roba de les noies, el 2n els personatges asseguts i el 3r la noia del rierol.
d. Líniescompositives: els personatges estan encabits en un triangle. Cadascun dels personatges estan encabits en altres triangles més petits. El punt de fuga seria el cel blanc que es veu al fons del quadre.
e.Recursos tècnics: pinzellades soltes i breus i juxtaposades unes amb les altres. Zones de color amb una sola tonalitat (planes). Colors marrons, ocres, verdosos per l’entorn i a les figures busca uncontrast violent de colors. Quan usa un color introdueix diverses tonalitats. El dibuix no està alineat.
f. Relació amb l’entorn:

4. ELEMENTS PROPIS DE L'ESTIL
Dones i homes reals.
Vestits amb roba...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Manet
  • Manet
  • Manet y goya
  • induccion manetica
  • Eduard manet
  • Olympia De Manet
  • Édouard Manet
  • Bibliografia de manet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS