filo

Páginas: 6 (1260 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2013
1.Critica a l'innatisme i principis de l'emp

Locke intenta explicar com funciona la ment, la primera cosa que diu es que la nostra ment és un paper en blanc a l'hora de neixer, que no hi ha res innat. Tot el que hi arribem a escriure te el seu origen a l'experiencia, es posiciona contra els innatistes ( Descarte i Platò). En el cas de Platò el coneixementsera recordar. Normalment diem que sóninnates idees etiques i idees logiques. Per Locke tot s'apren, el bo i el dolent. Els dos arguments per criticar l'innatisme es que res és innat. No tothom veu les coses de la mateixa manera, i no es veritat que tot sigui tan lògic. Si suposem que existis alguna cosa que tothom ho veu igual, tothom veu que robar està malament, fins i tot això no priva que sigui après, que no sigui innat. Finsque no aprens no ho saps, per això ho as d'apendre . Tot el que hi ha a la nostra ment te el seu origen en l'experiencia.

2.Idees simples i idees complexes

Les idees simples neixen de la sensacio i la reflexió, són el que diem experiencia externa i interna, les que ocupen espai i temps. També hi han idees complexes en la nostra ment apart de les simples, les complexes la ment es activa. Lament fa tres operacions per a les idees complexes:
Substancia: alló que existeix i es defineix per si mateix, la nostra ment ocupa diferents sensacions i no nomes les ocupa sino que aquest fa que existeixi i es defineixi per si mateix. Nosaltres subministrem el suport que tenim en subjectes, aixo és una operació mental.
Relació: la nostra ment relaciona fets de tal manera que fa dependrel'existencia d'un de laltre. Aquesta operació existeix en la ment. La identitat, la nostra ment relaciona manifestacions del coneixament a una mteixa manera de ser comportaments individualso col·lectius.
Mode: el mode es atribuir maneres de sera les coses. Així com a les persones i als col·lectius. L'amabilitat es una ideea que ens hem fet en funció de l'experiencia, nosaltres atribuim les coses perl'experiencia.

3.Idees, paraules i coses.

Els ideealistes diuen que tot es una idea. Locke no es idealista, perque a més a més de les idees també hi ha qualitats en les coses. Les idees són representacions mentals de les qualitats de les coses. Hi ha dos tipus de qualitats, les primaries que es poden quantificar i les secundaries que són la representacion que el subjecte s'en fa. Sinó hi haguessinqualitats no hi podria haver ciència. Per Locke les idees són representacion mentals de les coses.

4.Correccions al llenguatge

La representació que fan les idees no es arbitraria aixó vols dir que no les podem convertir. La representació que fan les paraules de les coses es arbitraria i convencional, han estat pactades. Per evitar errors en ell ens proposa tres correcions al llenguatge. Laprimera no utilitzar paraules sense referents empirics, la segona utilitzar un llenguatgeque tingui un sol sentit, la ciencia ho intenta. I la tercera no confondres les paraules amb les coses. Quan confonem les paraules per les coses ens equivoquem. Les paraules representen idees i les idees representen coses.

5.La intuició i la demostració

La diferencia està en mediació o no. En la intucióno fa falta mediació, perque es un grau de coneixemen evident indubtable i si es indubtable no fan falta explicacións. La mediació que ens diu que porta una somarreta groga es la demostració. El coneixamentrequereix de la mediació, de dos tipus, la constatació empirica, constar-ho per l'experiencia. L'argumentació logica, has de trobar arguments. Locke es empirista perque les idees tenen el seuorigen a l'experiencia.
6.Tipus de coneixament

Sabem que hi ha 4 tipus de coneixament, el coneixament d'identitat, es el que sobte a partir de la constatació empírica. El seu abast es el present i com a molt el passat. No hi ha coneixament d'identitat del futur, perquè l'experiencia determina el present. Hi ha coneixament del present i del passat, però no del futur perque en el futur no tenim...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS