filo

Páginas: 7 (1603 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013
Treball CMC – Masaje Ayurvédico

Com ja tots sabem, no fa falta ni dir-ho, “masaje” prové del francès, massage però bueno avui no ens fixarem en l’etimologia d’aquesta paraula sinò que vol dir Ayurvédico, en que consisteix un massatge Ayurvèdic i quines diferents tècniques hi té.

La pregunta principal seria, que vol dir Ayúrveda i d’on prové?;
Ayurveda significa "ciència de la vida". Lamedicina ayurvèdica va néixer a l'Índia fa prop de 5000 anys, es basa en una concepció "holística" de l'home, que considera el cos inseparable de la ment. Uns bons hàbits de vida, una alimentació sana i el massatge, són considerats fonamentals per a la prevenció de les malalties. El massatge ayurvèdic té, per tant, antiquíssims orígens hindús. El seu objectiu principal és el de restablir l'equilibride l'organisme i de mantenir la salut física i mental. Avui dia, és considerat un instrument òptim per combatre l'estrès i és un ajut idònia per preservar les àrees vitals del cos, mantenint-les en òptimes condicions, a més té efectes de potenciació sobre les defenses naturals.

Imatges àntigues sobre l’Ayurveda:







Imatge del metge Dhanwantari




El metge Dhanwantari:Segons la definició de la Viquipèdia, Dhanwantari en el marc de la mitologia hinduista és un avatar del déu Vishnú. Apareix en els Vedás i els Puranás com el metge dels déus (devas), i el déu de la medicina aiurvédica.

L’ayurveda es centra en una ciencia, en la filosofia ayurveda: La filosofia ayurveda diu que els dolors són provocats per una obstrucció del flux a través dels vasos que transportenVayu (l’aire). En fregar el cos es genera calor, aquest produeix que els aires s'expandeixin i es desplacin. La circulació de Vayu (aire) a través dels vasos alleuja les tensions i redueix el dolor.

No existeix cap text que s’anomeni Ayurveda. Els tres textos antics considerats la base de la medicina aiurvédica són:

- El Susruta-samjita, atribuït a Sushruta (Va ser un metge i cirurgià indi.Va escriure el Susruta-samjita, que al costat del Charaka-samjita de Charaka, van fundar el Ayurveda) és el text més antic, es tractava d'una primerenca farmacopea i descrivia 700 plantes medicinals, 64 preparacions de fonts minerals i 57 preparacions d'origen animal.

- El Charaka-samjita, atribuït a Charaka , durant el regnat del rei Kaniska (rei de la dinastia Kushan).

- ElAstanga-jridaia-samjita, atribuït a Vagbhata, que possiblement va ser un monjo budista que va residir a Sindh. El text és un compendi (breu exposició) de tractaments mèdics descrits tant per Charaka com per Sushruta, de manera que seria posterior a ambdós.
Deixant a un costat la història d’aquesta paraula, centrem-nos en el realment important, que és el massatge Ayurvèdic, en que consisteix, com actua, elssecrets del massatge...?

El massatge Ayurvèdic constitueix un dels importants components d'aquest sistema per aconseguir l'equilibri cos-ment que tant volem. El cos ens envia constantment senyals que nosaltres per la vida estressant que portem, no li prestem l'atenció deguda. Comença amb un símptoma (una simple contractura) i continua amb una mica més intern i profund que arriba a convertir alllarg del temps en una seriosa malaltia. Amb el massatge prenem contacte amb les nostres energies guanyant consciència corporal.

Com actua?

El massatge estimula la producció d'anticossos i enforteix els components vitals del cos. Els olis que s’utilitzen a l’hora del massatge, atorguen força als nervis. Hi ha punts importants de pressió anomenats marmas. Hi ha 107 en tot el cos i tenen a veureamb les unions o punts de trobada dels cinc principis orgànics (músculs, gots, lligaments, ossos i articulacions). Aquestes unions constitueixen el seient de la força vital o prana. El Massatge és un interjoc d'energies entre dos cossos. Quan donem o rebem, no només manipulem músculs, pell i ossos, sinó també treballem amb les energies, tant físiques com mentals. Aquesta energia es transmet des...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS