filo

Páginas: 7 (1501 palabras) Publicado: 12 de septiembre de 2013
INCERTIDUMBRE


Einstein, Heisenberg, Bohr y la lucha por la esencia de la ciencia.




































































Introducció del llibre:

El 1927 Werner Heisenberg un jove fisic aleman introduia el "principi de incertesa", dient que havia fet uns experiments que rebelaven que elscientifics només tractaven una part de la teoria cuantica i que gracies a ell i els seus experiments es podia coneixer més d'aquest tema oposant-se a el cientific en questio Albert Einstein.


Resum Breu:

He escullit el capitul 17 "La tierra de ningú entre la logica i la fisica" aquest capitul sinicia amb Paul Dirac dient-nos que la filosifía només és una manera de parlar de els descobriments queja han estat realitzats. Utilitzan aquesta afirmació Heisenberg comenta a Bohr que era mes filosof que fisic. Posant en questio la certesa de Bhor, Heisenberg juntament amb Pauli criticà totes les teories de Bohr i presentar-se a una conferencia dell, tot succei d'aquesta manera: Bohr anunciava els seus recents descobriments quan de sobte Heisenberg que era sentat al fons de la sala s'aixeca idigue les seves porpies critiques, Bohr respongue a ells més tard discutin mentre passejaven ambdos fisics per la montanya Hainberg. Heisenberg rebelà a Bohr que la unica cosa que volia saber era la expicació de la mecanica quantica allunyant dels enrebuscades formules matematiques i linies (que com deia Heisenberg només tenien més que sentit per els homes) Bohr respongue dient que aquestes formulesnomés servien per captar la maxima informació dels atoms, donat que les fisics tenen poca informació d'aquets. Heisenberg es queda amb les paralues que li digue Bohr "Cuan es tracta de atoms, el llenguatje només es pot utilitzar com a poesia. El poeta tampoc esta preucupat per descriure els fets sino per crear conexions mentals", aquesta afirmació de Bohr va crear un nou punt a la teoria deHeisenberg, ja que d'aquesta teoria va entendre que els cientifics no podien descriure a l'atom com a una cosa concreta i ho havien de fer per mitja de anaforas i metaforas.
Heisenberg continuàla seva recerca per crear una filosofìa en el món cuantic independentmen que aquesta fos útil o no, mente que Bohr creava una extensa telaranya descrivint el mont cuantic, aquesta telarnya estava formada perdiversos enigmas, principis i conceptes, aquest foren criticats per fisic ja que aquets pensaven que estractava de filosofia i no fisica, Bohr sempre respoia amb la seguent afirmació "es necessari descriure el món cuantic per mitjà de la física calasica", ja que, aquesta permet descriure el món de una manera correcte i concreta. Tot aquest proces per crear una mecanica cuantica deixava molts foratsque eren necessari ompli i encaixar, per fer-ho va haver de crear un nou concepte enomentat principi de correspondencia: que estableix que la física clàssica deu emergir com una aproximació a la física quàntica a mesura que els sistemes augmenten de mida.
Heisenberg un cop finalitzat el seu proces de creació de una filosofia del món cuantic se li atorgà el premi Nobel, durant la recollida delpremi Heisenberg recorda la frase de Paul Dirac fent-ho amb les seves paraules: "la mecanica cuantica sorgi de la ampliació de el principi de correspondencia de Bohr i que la aplicació de aquesta era la formació de un esquema matematic basat en les afirmacions de Bohr".








Paraules claus:

Racionalisme
Mecanica cuantica
mecanica clasica
Incertesa
realista
atzarNocions basiques de la mecanica cuantica:

Aquesta és la part de la fisica que s'ocupa de els fenomens fisics a escales microscopiquesm on a acció és l'ordre de la constant de Planck, aquesta ens permet explicar la existencia de l'atom i trovar i verificar els misteris de la estrucutura atomica, aquesta no està formada per teories relativistes en ella mateixa, però si que incorpora...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS