Filo

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
Activitat en líniaJo afirmo, en efecte, que la veritat és tal com ja ho he escrit: cadascun de nosaltres és mesura de les coses que són i de les que no; de mil maneres un home es diferencia d'unaltre, i és per això mateix que unes coses són i apareixen d’una manera a un i d'una manera a un altre. Perquè jo negui la saviesa i l'home savi, n'hi falta molt, malgrat que jo anomeno savi aquell qui,canviant a algú de nosaltres a qui certes coses apareixen i són dolentes, aconsegueix de fer que aquestes mateixes coses apareguin i siguin bones.
PLATÓ. Teetet.
 
Doneu resposta a aquestes trespreguntes: 
Expliqueu, fent servir paraules vostres i posant un exemple, en què consisteix el relativisme moral que defensen els sofistes (observeu que el relativisme moral és un tipus específic derelativisme).
El relativisme moral afirma que el principi del que es just i del que es bo nomes podem trobar-ho dins de cada grup de persones i solament val per aquestes determinades persones. Cadagrup de gent valora lo que es bo i el que es dolent. Aquest relativisme ens mostra que res pot ser considerat bo o dolent, o just o injust, tot depèn de la opinió de cada persona, cada persona jutjasegons la seva opinió , forma de ser o interès. Per els sofistes la veritat depenia de la persona de la interpretació i de la visió de cada persona. Com per exemple els pitagòrics, que tenien una vidadiferent a altra gent una altra forma de veure el món i de veure les coses justes o injustes, bones o dolentes.
Quina és l'opinió de Sòcrates sobre el relativisme moral? 
Sòcrates no acceptava elrelativisme moral dels sofistes, per aquest motiu Sòcrates buscava la definició universal, que intentava trobar aquesta definició a partir d’un mètode inductiu anomenat maièutica. Ell deia que si diem queuna cosa es bona serà perquè tenim alguna noció del “que es bo”. Sòcrates estava convençut que el que es just a de ser el mateix per tothom i que les seves definicions son universals.
Argumenteu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS