Filo

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 9 de enero de 2015
IMPORTÀNCIA DE L’ÈTICA EN LA POLÍTICA

Actualment els ciutadans consideren que la política es troba a l’última posició respecte la valoració que li atorguen. Aquest fet és un greu problema, ja quela política és l’art del bon govern, i els polítics són els responsables d’aconseguir-ho. L’objectiu final és la millora col·lectiva.
És aquí on podem observar que hi ha una separació entrepolítica i ciutadania. Pels ciutadans, la política ja no és l’art de buscar els millor per ells basant-se en la justícia, sinó una empresa privada que busca beneficis propis i perjudicar a “l’enemic”. Aquestés el perill de caure en el poder dels partits polítics amb les seves conseqüències, com la corrupció o la pèrdua de llibertats. Quan això succeeix, els ciutadans ho rebutgen i és així com cauen en unaresignació. Per tant tenim que els polítics es dediquen a les seves coses i els ciutadans a les seves.
Aquesta separació reflexa la separació i la confusió que hi ha entre els ciutadans i quecadascú fa les seves pròpies coses, quan en realitat el que és normal és que hi hagi una col·laboració on tothom realitzi la seva funció.
Per tal d’aconseguir la normalitat política ho hem de fer a travésde l’ètica. L’ètica està molt lligada a la llibertat, tan individual com col·lectiva; i, com és lògic, sense llibertat un no pot escollir les seves creences, ni tenir propietats, etc.
Platóafirmava que les virtuts necessàries en un polític eren la temprança, la valentia i la prudència. Quan el polític reuneix totes aquestes virtuts ja podem parlar de justícia.
La justícia és el producte dedos aspectes diferents però que es complementen: un aspecte formal que està constituït pels poders legislatiu, executiu i judicial, i un aspecte ètic, que és la actitud personal del polític (com menysètic sigui, més fàcil serà de corrompre).
És així com podem afirmar que el vertader sentit de l’ètica és tractar el conjunt de normes que protegeixen els valors més importants de la vida.
Per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS