Filo

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
Resums
La necessitat d'entendre: (pag 4-5).
Una cosa sembla clara: a diferència dels animals que consumeixen la seva vida vivint-la, ocupats tot el temps a procurar-se els mitjans de subsistència,els humans no ens acontentem amb viure sinó que necessitem trobar sentit a aquest viure. Els animals viuen submergits del tot en un present fet de necessitats que cal satisfer per seguir vivint,d'estímuls que desencadenen respostes tan apropiades com previsibles. No per contra, no acabem d'acomodar-nos mai en el present, no ens hi sentim del tot bé, i sovint ens veiem estirats cap enrere, el fetde no disposar d'un repertori previ de respostes als reptes que se'ns presenten ens obliga a usar la intel·ligència per crear-ne de noves.
Aquesta indeterminació que ens obre a múltiples possibilitatssense tancar-nos cap porta rep el nom de llibertat. Una de les diferències fonamentals entre la nostra espècie i les altres és l'actitud amb què ens enfrontem a la realitat que ens envolta. Elsanimals s'hi enfronten amb una actitud pràctica: el seu interès pel món acaba allà on acaben les seves necessitats. Els humans, en canvi, no veiem en la realitat únicament un mitjà de subsistència o unafont de perills, sinó un món ple de misteri i d'interrogants.
En definitiva, és el distanciament entre l'home i el seu medi allò que permet l'aparició d'una nova forma de relacionar-nos amb larealitat. D'aquesta nova manera de mirar el món en diem actitud teòrica o cognitiva una actitud que pel que sembla és exclusiva de la nostra espècie.
Cal que entenguis, però, que ens els orígens de la teoriaera inseparable de la pràctica.

Al principi fou el mite (pag 6-7).
Abans que la filosofia hi havia les narracions mítiques que també intentaven explicar la realitat, el funcionament del món i elseu origen. Per això, els humans recorrien a allò que tenien davant: a allò que els resultava més conegut que tenien davant: a allò que els resultava més conegut per explicar allò desconegut. Què...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS