Filo

Páginas: 2 (455 palabras) Publicado: 28 de enero de 2013
Conjunt iconogràfic de Sant Climent de Taüll
Pantocràtor o “MaiestasDominis”, s.XII, pintura al fresc, lloc original Sant Climent de Taüll, lloc actual MNAC Barcelona.

Breu descripció: es tractad’una pintura mural al fresc on hi ha el pantocràtor basat en el llibre de l’apocalipsis.
Elements plàstics: predomina la linia, colors molt vius i contrastats. S’utilitza el blau, vermell i groc,per tant molts colors primaris. Esta delimitat per linies negres. Predomina el color blau en la figura de Jesucrist, i el vermell predomina mes en altres figures. Pintura al fresc, els colorss’aplicaven sobre una preparació de cal i sorra quan encara estava fresca la cal. Quan s’aseca la calç el color queda fixat.
Composició: simetric desde el punt de vista vertical i horitzontal. Aquesta simetriaapareix tambe en el rostre dels personatges i de Jesucrist. Composició tancada, figures molt esquematiques, visible en el drapejat del vestit de Jesucrist. No hi ha profunditat ni volum. Intentendestacar les figures, i crean zones aproximades(groc) i llunyanes(blau). S’utilitza la perspectiva jeràrquica, figura principal al centre i es molt més gran.
Ritme: es estatica, no hi ha sensació demoviment.
Temps i expressivitat: clara voluntat simbòlica. Les figures en especial el Pantocràtor son hieràtiques, ja que ens volen mostrar un món sobrenatural. Conjunt perfectament equilibrat, donasensació de pau i harmonia.
Estil: romànic, caracteristiques: figures gaire be planes i molt esquematitzades. No hi ha sensació d’espai real, i el tema es presenta de una forma clarament jerarquitzada.Figures apareixen com a simbols i s’intenta transmetre un contingut sobrenatural. Pintura romànica es la que presenta més influència de l’art bizantí.
Interpretació: Contingut i significat: laiconografia es basa amb el llibre de l’apocalipsi de Sant Joan, on s’anuncia la fi del regne terrestre i el resurgiment d’una nova Jerusalem celestial i el Judici Final. Es representa una teofania, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS