filosofia agora

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2015
Titol i perque.
El titol de agora, perque tota la pel·licula transcor a l'agora de la ciutat, es a dir el centre. L'agora es la plaça de les ciutats greugues. Agora siginifica tambe espai obert.Personatges:
hipatia, fou una filòsofa neoplatònica, cientifica i mestra natural d'Alexadria a la provincia romana d'Egipte. Hipatia va destacar en el camp de la filosofia i les matemàtiques.Hipatia es centra en descobrir la posicio de la terra, com es movia i que tenia al voltant. Va descobrir que la terra gira al voltant del sol pero la seva teoria no va ser acceptada.
Durant la pel·licula,Hipàtia esteia obsecionada, treballava dia i nit per tal de trobar la resposta a aquesta teoria. Pero al final la varen matar per bruixeria.
Orestes, enamorat de hipàtia, i rechassat per aquesta, founombrat prefecte imperial de l'imperi de Alexandria. Va ser acusat de herejia i ferit de gravetat per un grup de monjes cristians al 414. Va fer torturar i executar a Amoni, culpable del atac que vasofrir Orestes.
Davo fou un personatge inventat per el director. va ser l'esclau d'Hipatia al principi de la pel·licula, era leal a Hipatia i compartia el seu pensament filosòfic, durant el transcursde la pel·licula va començar a seguir la religió cristiana. Quan els cristians vàren destruir la biblioteca ell es va seperar de hipatri i va formar part d'aquests. Durant la pel·licula sentiaremordiments cada pic que veia Hipatia. Al final de la pel·licula ell mata a Hipatria perquè no sofrís durant la lapidació.






Biblioteca d'alexandria:
la biblioteca d'alexandria va ser la biblioteca mésimprtant de l'antiguitat. Es trobava a la ciutat romana d'Alexandria



Dues èpoques
Durant el transcurs de la pelicula podem observar el canvi de l'edat Antigs s l'edat mitjana. El principi de lapelicula te lloc durant la caiguda de l'imperi Romà d'occident i l'ascens del cristianisme com a religio més important de l'època. La segona part de la pelicula s'adintra dins l'inici de l'edat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ágora Filosofía
  • Filosofia pelicula Agora
  • Relación filosofía y religión (Ágora)
  • Agora Filosofia
  • Filosofía "Agora"
  • Agora
  • Agora
  • AGORA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS