Final

Páginas: 15 (3641 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015




EL Barri de la Ribera
























ÍNDEX
Activitats: EL BARRI DE LA RIBERA
Introducció
Santa Maria del Mar
La Ciutadella
El Fossar de les Moreres
El Pla de Palau
El Carrer de Montcada
Mercat del Born
Passeig del Born
El Mercadal
El Rec Comtal
Seca
Capella d’en Marcús
Sant Pere de les Puel·les
L’Estació de França

















Activitats: BARRI DE LA RIBERA
1. Posa el plànol deBarcelona al powerpoint o mural i assenyala-hi el recorregut efectuat.

2. Quan es va construir Sta. M. del Mar? Qui va pagar les obres?
Aquesta església es va començar a construir el 25 de març de 1329, i es va acabar de construir l’any 1383. La van construir Berenguer de Montagut i Ramon Despuig. Les obres les va pagar tota la gent del barri de la Ribera.
3. Quantes naus té? Com són lescolumnes?
Té un total de 3 naus. La nau central de 13,2 metres d’amplada i 6,5 metres laterals. Les columnes són octogonals i netes.
4. Defineix els següents elements:
Vitrall: És una composició pictòrica que combina vidres de color units amb franges o tires de metall, el plom. El vidre pot haver agafat el color mitjançant un procés de fusió (canvi de matèria, de l’estat sòlid al estat líquid), o tambées pot afegir mitjançant un tint o un esmalt.
Rosassa: És un element ornamental, s’utilitzava majoritàriament a les catedrals durant el període gòtic. És una obertura circular amb un disseny geomètric de tires de pedra entre les quals, s’omple de vidres de colors. La rosassa es presenta sobre el portal de la façana principal a l'oest, almenys en un dels dos extrems. L’origen del seu nom be per larepresentació dels pètals d’una rosa.
Nervi: Els nervis de les esglésies es troben als sostres, i estan formats per un segment d’arc.
Campanar: El campanar normalment és una torre associada a una església, que conté una o diverses campanes. Pot sortir d'un dels murs de l'església o bé estar exempt.
Alguns dels campanars del edificis petits no tenen forma de torre.
Columna: Una columna és unelement arquitectònic vertical i de forma allargada, que la seva funció és aguantar la forma estructural o a vegades també pot ser decorativa, és a dir que si la traguéssim no passaria res.
Contrafort: És un pilar que fa cos amb un mur i li serveix de reforç perquè resisteixi l’empenta d’una volta, d’un arc...
Clau de volta: És la dovella (peça) central d’un arc o una volta.
5. Assenyala-hi la naucentral, les naus laterals, les capelles laterals, el presbiteri, el campanar, els nervis i les claus de volta.

6. On s’enterrava, abans la gent que es moria a Barcelona? Qui i quan va abolir aquests cementiris?
Abans la a la gent s’enterrava al Fossar de les Moreres, diuen que van ser enterrats els defensors de Barcelona durant l’any 1714, és a dir, els que es van posar en contra de Felip V.L’any 1819 va deixar de ser utilitzat, ho va manar Felip V d’Espanya. Fa uns anys es va voler identificar a les persones que hi van lluitar.
7. Per què és emblemàtic el Fossar de les Moreres?
El Fossar de les Moreres és emblemàtic ja que és un memorial de guerra pels morts que hi va haver durant els anys 1713-1714 (setge de Barcelona). Així que hi ha molta gent que se sent identificada o bé que estàmolt agraïda.
8. Què saps del Rec Comtal? En què consistia? Quan es va inaugurar? D’on creus que arriba, actualment l’aigua que consumim?
El Rec Comtal de Barcelona era una estructura hidràulica. Servia per utilitzar millor l’aigua, per poder regar, fer utilitzar millor els molins... Es va inaugurar durant el segle X, tot i que a partir del segle XI es va fer servir molt més. Jo crec que actualmentl’aigua arriba de
9. Quina funció tenia el Born? On tenen lloc, avui en dia, les activitats que s’hi duien a terme? Quina és la situació actual del Born?
Antigament, cada dia es feia un mercat a l’aire lliure, també es feia servir per tal de celebrar festes. Avui en dia hi ha el born centre cultural, una exposició del jaciments que es van trobar fa uns anys. Actualment està situat al Passeig...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • final
  • final
  • final
  • El finalismo
  • final
  • FINAL
  • Final
  • FINALIDAD DEL ESTADO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS