Fish!

Páginas: 6 (1340 palabras) Publicado: 7 de junio de 2012
Aperitiu:Qualsevol beguda alcohólica que es pren abans d menjar, 2 funcions: 1. Facilita digestio aliments i estimula la gana.
amarg o bitter:Totes aquelles begudes amargues.
Caracteristiques i tipus d’amargs: Amer Picon: aperitiu francés elaborat amb vi, pell taronja, escorça de quina i herbes. 21º dolç i sec.
Angostura: Veneçuela. El mes conegut de tots i molt amarg. Serveix per perfumarcombinats. 44,71º- sabor a clau i anís.
Campari: Italià, amb pell de taronja i taronges amargues.
Cynar: Licar italià a base carxofes.
Fernet branca: Italia, color fosc, espes i amb una amargor forta. Amb herbes i plantes aromàtiques.
Bitter Kas: elaborat amb una seleccio d’aromes obtinguts a partir d’extractes d fines herbes , plantes aromàtiques.
Cinzano bitter: elaborat a base de vi einfusions d’herbes aromàtiques i especies. 8,5º
Servei dels amargs: Varia segons la graduació. Els bitters lleugers van amb gel i taronja. Els semblants a campari van amb gel, aigua de soda, taronja. Altres es poden servir sols.
Anisats : Substituts naturals de l’absenta. Hi han 2 tipus, els francesos tipus pastís i els propis del països mediterranis.
Caracteristiques dels anisats: Absenta: Colorverda , fins a 80º, d’origen suís elaborada per la maceracio d’anis i doncella en alcohol.
La seva elaboracio, a estat prohibida durants anys ja que en acces produia alteracions psiquiques.
Pastis 51: Tipic a França, amb extracte d pal de regalis, 45º i -100g/l de sucre.
Pernod: 3 graduacions diferents: 45 , 55 i 68 º i -100g/l de sucre.
Ricard: el mes conegut i consumit mundialment, 45º.
Ouzo:Aperitiu grec, incolor amb menys de 50gr/l de sucre i 40º. Semblat als francesos pero més sec.
Servei: Tipus pastis: amb gel i aigua, en una proporcio de 5 parts d’aigua per una d’anis, cambia d color groc i terbol.
Vermuts: Base del vermut (elaboració ) és un vi blanc, se li afageix mistela i una infusio aromatitzant. Per acabar, es clarifica i filtra perque quedi inalterable durant unperiode llarg de temps.
Tipus Vermuts: Frances: blanquinos clar, brillant. Sense edulcorar. Italia: color fosc, sabor dolç i amargor seca, el color s’obte caramelitzant l’almivar. Bianco: Dolçor mitjana amb tonalitats d’herbes. Rosat: De color rosa clar, lleugerament dolç i amarg.
Servei vermuts: Es poden preparar sols o formant part d’una gran quantitat de coctels.
Aiguardent a base de Vi D.O. delcognac
Grande champagne, petite champagne , les borderies, Fins bois, bons bois, bois a Terroir o Bois Ordinaries.
Varietats de raim i tipus de vi: la varietat es l’ugni blanc amb un vi de gran acidesa i poc grau alcoholic.
Servei: Es realitza en copes especials, com la copa balo. La temperatura a de ser ambient, rodejant la copa amb la ma per que s’aporpii a la corporal.ARMAGNAC:Denominacions :Bas-Armagnac, Tenareze, Haut Armagnac.
Varietats i tipus de vi: Les varietats son el Saint Emilion o Ugni blanc, Colombard i la Folle Blanche. El vi un blanc d’uns 8,5º. Servei: igual que el coñac.
BRANDY DE JEREZ: Elaboracio :A partir de vins blancs de 12-13º que provenen de les varietats airen i palomino. S’utilitzen 2 sistemes per la criança, l’estatic i el dinamic de soleres icriaderes.
Servei: En copa balo o tulipa. Sistemes de criança: 1- Estàtic : 1r està en barriques de roure nou, i despres passa a barriques envellides. 2-Dinàmic: Les botes es coloquen en files anomenades escales. El més antic es troba a l’escala mes propera al terra i a sobre tindrem les criaderes, fins a 3.
Diferencia del Xeres als altres:
1. Per la zona d’elaboracio. 2. Pel tradicional procesd’envelliment ( criaderes i soleres ). 3. Per l’exigencia que les botes de roure anteriorment han tingut vi de xeres.
Categories i caracteristiques basiques: - Solera: mes proporcio de destilat de vi i poca d’holandes envellides. Bastant alcohòlics i minim 6 mesos d’envelliment. - Solera Reserva: Més quantitat d’holandes que d’alcohols neutres, mes suaus i tenen un any d’envelliment. - Solera Gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fish
  • Fish
  • Fish
  • Fish
  • fish
  • fish
  • Fisher
  • Fish!

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS