Fitxa bibliogràfica "en deensa de la llengua"

Páginas: 2 (426 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2010
AUTOR:

Manuel Sanchis Guarner

TÍTOL:

En defensa de la llengua

EDITORIAL:

Fundació Bromera per al Foment de la Lectura

CIUTAT:

Alzira

ANY D’EDICIÓ:

1ª edició: juliol, 2007NÚM. DE PÀGINES:

63 pàgines

BIOGRAFIA:

Manuel Sanchis Guarner (València, 1911-1981) va ser un dels lingüistes més eminents del segle XX. Llicenciat en Dret i en Filosofia i Lletres,col·laborà en obres que tingueren gran ressò científic, com l’Atlas Lingüístico de la Península Ibérica, el Diccionari Català-Valencià-Balear o Història del País Valencià, i és autor d’una extensa obraque comprén estudis de lingüística, literatura, història i cultura popular, que han contribuït a la recuperació de la memòria col·lectiva dels valencians.

Va ser un dels participants en laelaboració de les Normes de Castelló.

Entre les seues obres destaquen La llengua valenciana, la Gramàtica valenciana, Els pobles valencians parlen els uns dels altres i La ciutat de València.OBSERVACIONS:

Aquest llibre conté el primer capítol i l’epíleg del primer llibre publicat per Manuel Sanchis Guarner l’any 1933, La llengua dels valencians. Aquesta edició, concretament,forma part d’una col·lecció de llibres distribuïts setmanalment per Levante-emv per al foment de la lectura en la nostra llengua, durant els mesos de juny i juliol de l’any 2007.

RESUM:

Ambuna prosa amena i senzilla, l’autor reflexiona sobre quina és la llengua dels valencians, amb el propòsit de despertar-nos l’amor per la llengua autòctona.

En el primer capítol, anomenatObligatorietat de la llengua autòctona, l’autor explica la importància de l’ús de la llengua pròpia, ja que qui renúncia a aquesta, renuncia a la seua pàtria. Per tant, defensa que la llengua valencianano només és un instrument comunicatiu de signes, sinó que entranya les formes de vida i de pensament d’una comunitat cultural ben definida, com la valenciana, amb Geografia, Història, Economia i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fitxas
  • La llengua
  • FITXA
  • Fitxas
  • Bibliograf A
  • Bibliograf a
  • BIBLIOGRAF A
  • BIBLIOGRAF A

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS