Fitxer de malalties i trastorns

Páginas: 16 (3788 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2014
Fitxer de malalties i trastorns



Sudamina:
 Nom i etiologia: La sudamina o miliaria, és una erupció (lesions superficials: petits grans) que apareix amb freqüència a la pell d'alguns infants, sobretot als menors d'un any. Es produeix quan les glàndules de la suor que tenim a la pell s'obstrueixen. Aquests petits grans que apareixen a la pell solen ser de color vermell o d'un toblanquinós.
 Via de transmissió: No hi ha cap tipus de via de transmissió.
 Període d’incubació: La sudamina o miliaria no té període d'incubació.
 Simptomatologia i localització: El símptoma és una erupció a la pell, i sol afectar a les zones de la cara, el front, el coll, el pit o l'esquena.
 Prevenció: Per poder evitar l'excessiva sudoració que produeix l'aparició de la sudamina o miliaria, esconvenient no abrigar en excés a l'infant, evitar la roba massa ajustada i mantenir una higiene adequada. Per mantenir aquesta higiene, es aconsellable banyar a l'infant diariament, hidratar molt bé la seva pell amb olis o cremes habituals, i aquestes cremes o olis han de ser adequats per als infants, no es pot utilitzar qualsevol tipus de producte.
 Mesures a prendre en relació al centred’educació infantil: Quan un infant matriculat a una escola bressol està malalt es convenient que no assisteixi a l'escola, ja que quan un nen o nena està malalt necessita una atenció que a l'escola no li poden oferir, i també per evitar el risc de contagiar als altres infants. Quan un infant presenti algun símptoma de malaltia o infecció, el centre ha de trucar a la família o al tutor legal perquè elvinguin a buscar, el més aviat possible.
En aquest cas, que l'infant pateix el símptoma d'erupció a la pell, i el seu trastorn és sudamina, i que per tant no es contagiós, el centre ha de trucar a la família per informar-la, i pendre les mesures convenients, si poden atendre a l'infant al centre es pot quedar, si es el cas contrari, la família ha d'anar a recollir a l'infant a l'escola.

Enuresi: Nom i etiologia: L'enuresi és l'emissió involuntària i inconscient d'orina en nens majors de 5 o 6 anys. L'enuresi es classifica en primària i secundària; la primària es quan l'infant no ha controlat mai les esfínters, i la secundària es quan després d'haver tingut un període més o menys llarg de control d'esfínters, torna a no controlar-les.
A més a més, l'enuresi pot ser diurna, noctura o mixta(tant a la nit com al dia).
La causa més comú de l'enuresi es relaciona amb una maduració lenta dels mecanisme de control de la bufeta urinària, i amb un son profund. En la majoria de casos, l'enuresi és un procés que es resoldrà sol, quan el nen adquireixi el control d'esfínters. En molts pocs casos l'enuresi és deguda a alguna malaltia.
 Via de transmissió: No hi ha cap via de transmissió. Període d’incubació: No hi ha cap període d'incubació.
 Simptomatologia i localització: Els símptomes són el descontrol d'esfínters, orinar-se al llit o a la roba.
 Prevenció: Alguns consells per convatre aquest trastorn són:
Beure el menys possible a partir de las 6 o 7 de la tarda; Sopar sòlid (no menjar sopa, fruita, i aliments semblants.); Fer pipí abans d'anar a dormir; No utilitzarbolquers, per tal que l'infant s'acostumi a no portar-ne; Despertar a l'infant a les 3 o 4 hores per anar a fer un pipí; Si s'orina al llit s'ha de canviar la roba, mai s'ha d'anar a dormir al llit dels pares o germans; Si algú de la família ha patit aquest trastorn seria convenient explicar-ho a l'infant perquè l'autoestima es veu afectada; Felicitar a l'infant si no s'ha fet pipí i animar-lo amillorar si s'ha aixecat mullat.
 Mesures a prendre en relació al centre d’educació infantil: L'escola bressol ha d'estimular a l'infant perquè aprengui a controlar els seus esfínters. Ha d'haver una comunicació familía-escola per treball conjuntament en l'adquisició d'aquest hàbit en l'infant.

Encopresi:
 Nom i etiologia: L'encopresi és la manca de control de l'esfínter anal. Es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TRASTORNS LLENGUATGE I MEMÒRIA
  • Salut i malaltia
  • malaltia i medicina
  • malalties i enfermetats
  • salut i malaltia
  • Salut i malaltia
  • salut i malaltia
  • Les malalties tumorals i el càncer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS