TRASTORNS LLENGUATGE I MEMÒRIA

Páginas: 4 (908 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2013

Abans de respondre a les preguntes m’agradaria fer una introducció del cas que se’ns planteja per tal d’explicar les característiques del nostre pacient i les posibles hipòtesis de la sevaubicació del llenguatge al camp visual dret.
Per començar citar que el llenguatge ha estat el procés més important per explicar la lateralització hemisfèrica en èssers humans. Gràcies a ell es va introduirel concepte de dominància cerebral que més endavant va ser substituït pel de lateralització o especialització hemisfèrica, donant com a dominant l’hemisferi esquerre pel llenguatge en una gran part dela població (60% d’esquerrans i un 95% de dretans). L’especialització de l’hemisferi esquerre per al llenguatge va ser una de les primeres observacions de l’asimetria cerebral. Va ser descrita alsegle XIX per Broca i Wernicke, en constatar que el llenguatge es trobava molt més greument afectat en resposta a tumors o accidents cerebrals a l’hemisferi esquerre (UOC : fonaments de neurociències).Mitjançant el test de wada (Normalment el test de Wada no és considerat éticament com un test de “rutina” sinó que és una tècnica reservada per la decisició d’una operació quirúrgica) s’ha observatque en el cas del nostre pacient el llenguatge està ubicat a l’hemisferi dret.
Si el llenguatge està ubicat a l’hemisferi dret, això voldrà dir que el nostre pacient en les proves d’audició dicòticava mostrar un desenvolupament de l’oida esquerra superior a la dreta.
El fet que el nostre pacient tingui el llenguatje ubicat a l’hemisferi dret pot venir determinat per dues raons diferents: peruna banda hi ha persones que ja neixen amb aquesta disposició i per una altra banda hi ha proves que ens indiquen que desprès d’una lesió cerebral primerenca (a l’hemisferi esquerre) el llenguatge esconserva pel “desplaçament del seu control cap a l’hemisferi contralateral”. (Kolb-Whishaw; Neuropsicologia humana).
Però a més a més de tot això no podem obviar el fet que és una persona que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trastorns De Llenguatge
  • Trastorns Del Llenguatge
  • Llenguatge I Realitat
  • El llenguatge i les llengües
  • Teorias llenguatge i pensament
  • Característiques De L'Expressió I El Llenguatge
  • Sistemes operatius i llenguatge
  • Memorias I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS