Formes Uniques De Continuïtat En L'Espai

Páginas: 4 (759 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
FORMES ÚNIQUES DE CONTINUÏTAT EN L’ ESPAI DE UMBERTO BOCCIONI

1. Fitxa tècnica:
Títol: Formes úniques de continuïtat en l’ espai.
Autor: Umberto Boccioni
Cronologia: 1913
Estil: FuturismeTipologia: Escultura exempta
Material: Bronze
Tècnica: Fossa.
Tema: al·legòric
Localització: MoMA (Nova York) , còpia en la Tate Modern (Lòndres)

2. Autor:
Umberto Boccioni va ser escultori pintor i un dels màxims exponents del Futurisme. Va estudiar a Roma, París i Venècia i des de jove es vinculà a les noves avantguardes artístiques de principis del s. XX. Va publica ManifestsFuturistes on teoritzava sobre els principis del moviments cultural. La seva evolució anà des del realisme figuratiu al divisionisme fins arribar a l’abstracció geomètrica d’ influències cubistes

3.Anàlisi formal:

L’ obra representa un home en posició de marxa, de cos sencer, sense braços que han esta substituïts per formes arrodonides i cames fixades a dos blocs, no obstant, es crea unaimatge aerodinàmica. Es tracta d’ una escultura exempta feta amb fossa de bronze.
 Pel que fa a l’ estructura, hi ha un predomini de la línia corba i les rectes inclinades. Guarda certa tendència ala simetria i ésdesproporcionada, amb un cap molt petits i unes cames exagerades.Admet múltiples punts de vista i angles de visió ja que tan el rostrecom el cos es descompon en diferents plans simultanis quedeformen la figura. La seva composició és oberta, amb línies que sembles infinites, no es tanca sobre ella mateixa sinó que busca integrar-se en l’ espai que l’ envolta. 
Hi ha un intercanvi entreel volum i l’espai. La massa de l’esculturas’integra en l’ espai que l’envolta. Hi ha un intercanvi dinàmic entre espai i volum. El contorn de la figura queda desdibuixat, permeten diferentsperspectives, es multipliquen els volums còncaus i convexes i el resultat és una figura lleugera, integrada en l’espai que l’envolta.
La textura és polida , però a parts que semblen inacabades i amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Formes úniques de continuitat en l'espai
  • FORMES UNIQUES DE CONTINUITAT
  • unique
  • unique
  • Unique
  • Unique
  • Geometria En l'Espai
  • caso unique

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS