Fotografia, Oriol Mas

Páginas: 2 (480 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2012
Oriol Maspons tota una vida dedicada a la fotografia
Aquest català enamorat de París es fa un lloc en la fotografia i mostra en les seves exposicions el realisme i modernisme de les sevesfotografies en una exposició.

Oriol Maspons (Barcelona, 1928) és un dels fotògrafs espanyols amb més recorregut internacional i un nom important de la fotografia catalana i sempre s’ha situat en primeralínia de la modernitat.

La seva vida gira entorn a la fotografia, es va fer molt famós arrel de les seves imatges de la gauche divine, l’avantguarda barcelonina, i també per formar part de Bocaccio,el club de moda obert als anys seixanta, època en la qual va registrar amb la seva càmera el moviment dels “hippies” d’Eivissa, el Somorostro Barcelonès i es va popularitzar en les revistes de moda delmoment.

La càmera de l’Oriol era una de les mes famoses, per la seva càmera han passat personatges com Dalí i Gari Cooper entre d’altres. Arrel d’això deixa enrere el treball en agencies irevistes modernistes i s’emboca en una aventura en solitari com a freelance, el que fa que avui en dia sigui admirat per posseir una de les col·leccions privades més espectaculars.

París desperta lapassió i l’interès de l’Oriol i sense pensar-ho s’enrola en un treball en una assegurança no sense deixar de banda la seva passió per la fotografia, durant aquesta etapa desperta la seva venafotogràfica, tracta i entrevista per la seva revista AF els millors fotògrafs de l’època (Cartier Bresson, Robert Doisneau, Guy Bourdin entre d’altres) i també la seva vena llibertina.

Tornat de París afinals dels 50, converteix de la seva passió en la seva vocació i les seves idees contemporànies llunyanes al academicisme i el costumisme, aposten per buscar allò controvertit i enfoca el costatalternatiu de la Barcelona dels 60 i 70, amb una actitud sempre contraposada al seu costat més innocent. La seva besant sempre serà l’actualitat, utilitzant per plasmar aquesta variants com son la moda,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Autores mas influyentes en la fotografía
  • la fotografia: mas alla del papel interacciones sonoras
  • Fotografía Y Mucho Más
  • Sabiendo Un Poco Más De Fotografía
  • oRIOL Balaguer
  • LOS ERRORES MÁS COMETIDOS EN LA FOTOGRAFÍA DIGITAL
  • La fotografia
  • Fotografía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS