FRAKING

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
FRACKING
És una tècnica de extracció de gas de esquisit o pizarra, que a Espanya es coneix també com a fracturra hidráulica horitzontal, és una tecnología que ha suposat una gran revolucióenergética als EEUU però que comporta importants riscos medioambientals.
Per a extraure aquest material es seguixen diversos pasos; primer es realitza una perforacióvertical en el terreny per a introduïr unatubería a una gran profunditat, fins a donar amb la pizarra.
Per a lliberar el gas que hi ha s’injecta a presió un material que està compost per aigua amb arena i productes químics, un 1% del líquidestà compost pels productes químics que en són contaminants en grans concentracions, la finalitat del qual es afavorirla fisuració o fins i tot la fracturació de la roca, aquesta aigua empleada esporta desde rius, llacs o mars més pròxims a la excavació però també es pot portar desde llocs llunyans cosa que implica un gran cost en transport.
La tubería està recoberta de ciment per a poderevitar les fuges que contaminen els cediments a causa dels productes químics de l’aigua, encara que de vegades s’hi produeixen filtracións que afecten als aqüífers, aquestes plataformes són rentables quanmés pous tenen funcionant, però açò multiplica el risc de que es produisquen xicotets terratremols al tornar-se el tereny inestable.
La perforació es du a terme durant les 24 hores del dia, poguentdurar així fins a mesos.
Al arribar a la capa de pizarra, que sol estar entre els 4.00 i 5.000 metres de profunditat, es realitza una perforacó horitzontal de entre 1.5 i 3 km de longitud.Una vegada està la tubería acabada els operaris bombegen a presió milers de metres cúbics de la substància, els calculs estimen que per a cada pou es gasta de mitjana fins a 15.000m3 d’aigua, litresque equivales a 5.000 camions cisterna, que equival tambe a un mes i mig de reg en un camp de golf. La substància impacta contra la roca, fracturant la superficie i alliberant el gas pizarra. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fraking
  • Fraking Terminado
  • Fraking
  • fraking
  • fraking
  • fraking vs tecnologias actuales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS