Francesc Eiximenis

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
FRANCESC EIXIMENIS

Frare gironí d´origen burgès (ciutadà). Va nèixer cap al 1327-32. És ordenat el 1352, però no arriba ser “mestre en teologia” (doctor) fins el 1374. Aquest segon títol l´obté ala universitat de Tolosa pagat pel rei. Segurament va obtenir la formació en arts. Potser va estudiar a París o Oxford degut al contingut de les seves obres. Pertanyia a l´ordre dels franciscans is´ha de suposar que fou en els seus centres on adquirí els seus coneixements. Va ser col.locat a les corts i va obtenir el doctorat.
En quines condicions vivien?les classes comença a les sis del matísense esmorzar. Es freien lliçons del que es deia la “lectura ordinaria”fins a l´hora de dinar a les onze hores.tenien una hora lliure i les classes es reprenien a les dotze fins a les cinc de la tarda(hora de sopar). Tenien una estona per sortir el carrer (anaven amb l´hora solar). A les habitacions no hi havia vidre ni foc i era molt car tenir una espelma i per tant se l´estalviaven. Per això ésmolt normal que assistissin a actes col.lectius on hi havien unes sales on hi havia llum i foc i aquestes reunions es feien sovint i eren de dos tipus:
repeticions: Es repetia la lliçó del dia.Disputations: Eren d´ordre divers. Normalment n´hi havia una al dia; de vegades el dissabte al matí i eren disputes entre un professor i un becari (professor ajudant), sobre qualsevol tema polèmic.El que és important pel que fa a la literatura és el mateix sistema d´ensenyament perquè sempre condiciona el desenvolupament de la persona.
El dos sistemes educatius fonamentals eren:lliçó-qüestió
lliçó: Comentar un text llegit pel professor. El llibre de text estava fet per la màxima autoritat en la matèria. D´aquí va néixer la tradició escolàstica i creaven un teixit de comentari al´entorn del text. Procés: llegir-fer el comentari-glossar. Estava basat en el principi d´autoritat, és a dir, el professor no pretenia explicar la veritat científica sinó l´autor perquè de la veritat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Francesc Eiximenis
  • Francesc Eiximenis
  • Vida I Obra De Francesc Eiximenis
  • Ramon llull i francesc eiximenis
  • Francesco
  • francesco
  • FRANCESCA
  • francesco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS