frferferf

Páginas: 2 (297 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2014
Requisits per ser de la unió Europea
Els criteris de Copenhaguen, aprovats pel Consell de Copenhaguen de 1993, estableixen quan un país candidat està llest per adherir-se a laUnió. Entre els principals criteris estan els següents:
Ésser un estat Europeu.
Tenir institucions estables que garanteixin lademocràcia, l'Estat de Dret, els drets humans i el respecte deles minories.
L'existència d'una economia de mercat viable i la capacitat per fer front a la competència i les forces delmercat dintre de la Unió.
La capacitat per recolzar lesobligacions d'adhesió, inclosa l'adhesió a la unió política, econòmica i monetària.

Al desembre de 1995, en el Consell Europeu de Madrid es van tornar a formular els criteris d'accés, jaque es va introduir l'exigència que els nous membres han d'adaptar les seves estructures administratives i jurídiques a la legislació europea per garantir que poden ser efectivamentadoptades a la legislació nacional.
A efectes de facilitar el funcionament de les institucions de la UE amb un nombre d'estats més elevats del previst inicialment, elTractat deNiça (2003) va realitzar els ajusts necessaris a les normes comunitàries, especialment en termes de nombre de representants dels Estats membres dintre de les institucions, el funcionament intern deles pròpies institucions i les majories qualificades necessàries per complir les decisions sobre les matèries delegades pels Estats membres de la Unió Europea.
Amb la paralitzaciósoferta pel blocatge del procés de ratificació de la Constitució Europea i del Tractat de Lisboa, el procés d'adhesió de nous països va quedar blocat. Però des que va entrar en vigor elTractat de Lisboa, l'1 de desembre de l'any 2009, es va desblocar el procés d'adhesió dels candidats a ésser nous membres, alhora que s'estan revisant els criteris d'adhesió.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS