Fuentes Información

Páginas: 12 (2757 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
Tecnologia de la Informació
Estimular per educar


Tecnologia de la Informació
Estimular per educar

Aquest document és una porció per a pràctiques de la traducció del llibre "IT works - Stimulate to educate" escrit per Jenny Brown i Francis Howlett. i editat l'any 1994 pel National Council for Educational Technology (NCET) del Regne Unit. ISBN 1 85379 257 8. (c) Copyright NCET.
ElPrograma d'Informàtica Educativa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya agraeix al National Council for Educational Technology la gentilesa d'autoritzar la traducció i difusió d'aquest document en llengua catalana.
Les informacions i opinions que expressa són responsabilitat exclusiva dels autors. Qualsevol reproducció parcial d'aquesta obra ha de mencionar l'autoria i elcopyright del National Council for Educational Technology.

Continguts

Introducció 4
1. Els nens i nenes que fan servir un ordinador a casa es mostren més entusiastes i segurs quan n'utilitzen a l'escola 7
Els nens i nenes que utilitzen un ordinador a casa: 7
L'ordinador domèstic podria ser més efectiu si: 7
2. Els videojocs poden ser educatius si se'n fa un ús adequat 8
Lesinvestigacions mostren que mentre juguen amb videojocs, els nens i nenes: 8
3. La TI pot proporcionar un entorn d'aprenentatge segur i encoratjador 9
4. La TI té flexibilitat per a adaptar-se a les capacitats i necessitats individuals de cada estudiant 10
Un ordinador: 10
5. La TI pot estimular estudiants desmotivats per a l'aprenentatge 11
Índex alfabètic 12


Introducció

Ens trobem alfinal d'una dècada de canvis tecnològics radicals. Els avenços són tan importants que ens alteraran el treball, la cultura i els sistemes educatius. Per preparar-nos per a aquests reptes necessitem fer un balanç.
Ha estat espectacular el creixement de la utilització de la tecnologia de la informació en l'ensenyament i en l'aprenentatge dels darrers deu anys. Creiem que aquest és un bon momentper intentar identificar i integrar el que sabem dels beneficis educatius específics que es poden atribuir a l'ús de la tecnologia de la informació (TI).
El treball de desenvolupament i d'avaluació dut a terme al National Council for Educational Technology ens ha permès obtenir un bon nombre d'evidències. A més a més, hi ha moltes investigacions acadèmiques que abonen els arguments dels quesostenen que la tecnologia de la informació dóna molts beneficis educatius. És important que aquestes conclusions s'apleguin i es donin a conèixer a pares, professors i alumnes. Aquesta és la intenció d'aquesta publicació.
Esperem que aquesta publicació sigui informativa i que estimuli el debat sobre el paper de la tecnologia de la informació a l'educació i la formació. Pretenem donar a conèixer lesnostres opinions i treballar amb altres col·legues per enriquir els nostres coneixements i així junts poder orientar l'agenda de la recerca en aquesta àrea vital.
En una escola de primària de Gal·les un grup d'infants parlaven de com podrien trobar informació per a una classe d'història. Disposaven d'una col·lecció de llibres que els podrien donar algunes respostes. També necessitavenil·lustracions. -"Anem a buscar-ho en el CD-ROM!"- va dir un d'ells. "Té imatges i textos!". Aleshores va haver-hi una discussió sobre quina de les dues enciclopèdies en CD-ROM de l'escola seria millor. Era obvi que els nens tenien idees molt clares sobre la qualitat de la informació que trobarien en cadascuna d'elles.
Aquests nens i nenes ja estan utilitzant la TI com a font d'informació, d'una maneracompletament natural. Per trobar la informació empren estratègies de cerca. Saben que poden extreure aquesta informació i fer-la servir. També són conscients que moltes vegades trobaran massa informació i estan aprenent a filtrar el que han trobat i a discriminar entre diferents fonts. Cal redefinir la nostra visió sobre la capacitat de llegir i escriure a la llum del que aquests nens són capaços de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fuentes de información
  • Fuentes de información
  • Fuentes De Informacion
  • Fuentes De Informacion
  • Fuentes De Informacion
  • Fuentes de información
  • FUENTES DE INFORMACION
  • fuentes de información

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS