Fuerza

Páginas: 3 (633 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013
Força
Què és?
La força és un capacitat o qualitat física bàsica que ens permet superar una resistència o oposar-nos a ella, i que es troba relacionada amb l'aparell locomotor, a més de guardaruna gran relació amb el sistema nerviós central, i així com, amb els sistemes cardio -vascular i respiratori
Fibres musculars
Comptem amb dos tipus de fibres musculars; unes són les de contraccióràpida, i altres les de contracció lenta.
La proporció d'aquestes fibres depèn de l'individu i de l'activitat esportiva que aquest realitzi. Per tant, en esports com ara l'atletisme, (velocistes,saltadors i llançadors, halterofília, etc.) Es trobaran gran nombre de fibres de contracció ràpida ja que aquestes són potents, tot i que també de ràpida fatiga. Són també llargues i pàl · lides(blanquinoses).
En altres esportistes com corredors de fons, esquiadors de fons, ciclistes en ruta, etc. Les fibres de contracció lenta es trobaran en un gran percentatge. Aquestes són de lenta fatiga i estenen en zones musculars com el diafragma, que realitza un gran nombre de contraccions regularment. Són de mida petita i vermelles, degut al seu alt contingut en hemoglobina.

Músculs
Segons lesfibres, els músculs s'organitzen en fusiformes, peniformes i bipeniformes.
Un múscul peniforme és molt fort tot i que no aparent ser més gran que, per exemple, un fusiforme. Això es basa enl'organització de les fibres: en el múscul peniforme les fibres comencen directament de l'os, a través del tendó.Cuantas más fibras tiene un músculo, mayor será su fuerza de potencia.
Com més fibres té unmúscul, més gran serà la seva força de potència.
El múscul bipeniforme té les mateixes característiques que l'peniforme, però a diferència d'aquest, es troba sobre dues superfícies en el mateix pla.
Laforça muscular més característica és la fusiforme, que té una forma allargada, i que pateix una transformació lenta, que passa de fibres musculars a tendinoses per acabar formant els tendons....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fuerzas
  • Fuerzas
  • Fuerza
  • La Fuerza
  • Fuerza
  • Fuerza
  • Fuerza
  • fuerza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS