Galileo Galilei

Páginas: 3 (714 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
GALILEO GALILEI
Preparado para: Joan Rubió
Fecha: 18 d’Abril 2011





Introducció
Galileo Galilei, va ser un astronom, matemàtic, filósof i físic italià que el qual està relacionat amb larevolució científica. Va neixer a Pisa el 15 de Febrer de l’any 1564 i va morir al 1642, al 8 de Gener. Es conegut per ser un home eminent del renaixement i per la millora del telescopi, la primerallei del moviement, pero estar d’acord amb la llei del copernicanisme i pero grans observacions astronómiques. Galilei era fill d’una familia de la baixa noblesa la qual es dedicava al comerç. El seupare volia que estudies medicina. Amb deu anys el religiós Jacobo Borghini el va fer accedir al convent de Santa Maria de Vallombrosa. Al pare de Galileu Galilei no li va agradar l’idea, ja que ell eraateu, així que el va treure d’aquest convent i el va ingresar a l’Universitat de Pisa on es va licensiar de medicina, matemàtiques i filosofia.
Galilei va descobrir la seva vocació amb la matemàticaal veure l’obra de Euclides. Des d’aquell moment va ser seguidor de Pitagores, Plató i Arquímedes. Quan encara estava estudiant va descobrir el que seria una nova ciència: la mecanica.

InvencionsPulsometre: Galileu va inventar el pulsometre quan estudiava la gravetat i continuava els seus estudis sobre les oscilacions del péndol pesant. Aquest aparell permet mesurar el puls i subministrauna escala de temps.
Bomba d’aigua: al Juliol de 1604, Galileu, va probar la seva bomba d’aigua.
Llei del moviment uniformement accelerat: descoberta a l’octubre de 1604. Aquesta llei l’asocia amb unallei de velocitats erronies.
Termoscopi: al 1606, Galileu, construeix el seu primer termoscopi. Aquest va ser el primer aparell que va permetre comparar el nivell de fred i de calor.
Telescopi: ala primavera de 1609, Galileu Galilei va ser informat de que hi havia un telescopi que permetia veure objectes llunyans. Aquest telescopi estava fet a Holanda. El científic desideix fer el seu propi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galileo galilei
  • galileo galilei
  • galileo galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo Galilei
  • Galileo galilei

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS