gastronomia italiana i grega

Páginas: 3 (516 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2015
3.2.4 Gastronomia italiana
La gastronomia italiana és una de les més destacades a nivell mundial, està composta d’un gran varietat d’influències i particularitats de les seves diferents regionsaixí com la diversitat de la seva història. Està inclosa dins de la dieta mediterrània i es practica a tot el món. És molt comú que es coneixi la gastronomia d’Itàlia pels seus plats més famosos, com lapizza i la pasta, per es ben cert que es compon de diferents aromes, sabors i textures. Aquesta gastronomia ha estat copiada per diferents països com per exemple a Espanya, on la pasta ja forma part dela nostra dieta.
Pel que fa als ingredients, Itàlia produeix una gran varietat de cereals, fruites i llegums, gràcies al seu clima, això fa que aquests ingredients siguin els predominants. També ésmolt important l’oli d’oliva, que com a la resta de països mediterranis, s’utilitza en abundància. Els italians usen bastant formatge als seus plats. Els més coneguts són: el parmigiano reggiano i elgranna pagnol. Un altre dels ingredients fonamentals és l’orenga, un condiment que se sol afegir a qualsevol plat.
Aquesta gastronomia és rica en exquisits plats únics, com la pasta amb verdures,hortalisses o llegums: ingredients essencials de les nostres tradicions locals; però també ofereix una gran varietat de carns, excel·lents peixos (abundants als mars de la península), formatgesaromàtics i deliciosos postres. Amb tot, és indubtable que l’element fort a taula és el primer plat, en totes les seves varietats: pasta “seca” o en caldo, diferents tipus d’arròs guisat, sopes iminestrones,etc.





3.2.5 Gastronomia grega
La gastronomia grega és un exemple saludable de dieta mediterrània. Està basada en els productes orientals ja que s’aprecia l’influència dels seus veïnsturcs. També s’aprecia l’estil de vida grec, ple de sabors. Els productes frescos que arriben als seus fogons demostren la cura que posen a la selecció de la matèria. Els camps d’oliveres, llimoners,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gastronomia italiana
  • Gastronomia Italiana
  • Gastronomia italiana
  • Gastronomia italiana
  • Gastronomia Italiana
  • Gastronomia Italiana
  • gastronomia italiana
  • Gastronomía Italiana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS