Genero Cinematografico: Thriller

Páginas: 36 (8847 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
El Thriller es un gènere cinematogràfic, el nom es un anglicisme del verb to thrill, espantar, estremir, emocionar. Busca un intens estress del espectador. Sinónim de suspens en un alt grau d'anticipació dels fets, abunda la incertesa, ansietat. L’objectiu dels thrillers es mantenir a l’audiència en alerta i enganxat al seient. El protagonista d’aquestes pel•lícules es en un problema – una fuita,una missió o un misteri - i ha d'esgarrar els plans dels més poderosos i millor equipats que ell. Aquestes pel·lícules solen estar conjuntament amb altres subgèneres com acció, aventures, ciencia ficció, western, cinema negre i fins i tot comèdies romàntiques. Però sempre és posarà èmfasi en el perill que el protagonista s'enfronta. La tensió amb el problema principal esta en tota la pel•lícula iporta a un clímax altament estressant. L’encobriment de la informació important i la lluita i escenes de persecució són mètodes comuns en tots els subgèneres de suspens, tot i que cada subgènere té les seves pròpies característiques i mètodes. Un thriller ofereix una sobtada onada d’emocions, entusiasme, sentit del suspens i l’emoció que impulsen la narració, de vegades subtilment amb pics iamanyaga, de vegades amb emoció constant, amb ritme de vertigen. En aquest gènere l’objectiu és oferir una història amb tensió contant, sorpresa i amb una constant sensació de mort imminent. Tendeixen a ser de ràpid moviment, psicològic i amenaçador, misteriós i de vegades involucren l’espionatge, el terrorisme i la delinqüència.
Els thrillers poden ser definits per l’estat d’ànim que provoquen:excitació temorosa. En poques paraules: si emociona és un thriller.

Caracteristiques
les pel·lícules de suspens solen estar abientades en paisatges exótics, com ciutats extrangeres, deserts, regions polars o a alta mar. els herois freqüentment són "tipus durs" acostumats al perill, oficials de policia, espies, soldats, mariners o pilots. de totes maneres també poden ser ciutadans portats alperill per accident. les dones cada cop són més freqüents com a heroïnes.
les pel·lícules de suspens moltes vegades recorden a les pel·ícules de misteri es poden distingir per l'estructura de l'argument. en les pel·lícules de suspens l'heroi ha d'inbolucrar-se per impedir els plans de l'enemic, en lloc d'haver de descubrir un crim que ja ha succeït. els crims que han d'evitar són d'escala major:assesinats en serie o masius, terrorisme o l'enderroc de governs. el perill i els enfrontaments violents són element estar en l'argument. les pel·lícules de suspens arriven al climax quan l'heroi guanya al dolent, salvan la seva propia vida i la de moltes altres persones. en els que estan influenciats pel cine negre o la tragedia, l'heroi moltes vegades es asesinat.
Edgar Wallace va ser a qui se liconcedeix l'etiqueta d'haver inventat el thriller, amb la seva novel·la de "els quatre homes justos" (1905).
el suspens no es defineix pel seu tema sino per la forma a la que s'accedeix a aquest.
actualment el suspens es troba influenciat pel terror psicologic. tenen un relat amb més consistencia i argumentació que altres gèneres cinemàtografics, perque tots els element propis del guio(personatge, antagonista, conflicte, ritme...) estan al servei d'una intriga, as a dir al servei d'una acció que s'executa amb astucia i ocultament.
també se les coneix coma terror inteligent. s'utilitzen tecniques com els cliffhanggerss (perque el public esperi la proxima entrega). el gènere de suepens vol provcar un interes a traves de l'emocio, pero al mateix temps sumar un interes de caractermental, aixi emociona i interesa a l'espectador de la mateixa manera.
Els thriller solen seguir sempre la mateixa estructura:
Argument: Tesis ben fundamentades i generalment més consistents que la de altres gèneres.
Protagonista: personatge dur, ingenios, acostumat al perill.
Protagonistes habituals: Policiess, espies, detectius, marinés, oficials, pilots, personatges perturbats mentalment, etc....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Thriller genero cinematografico
  • Generos cinematografico
  • generos cinematografico
  • GENEROS CINEMATOGRAFICOS
  • generos cinematograficos
  • Genero Cinematograficos
  • Géneros Cinematográficos
  • generos cinematograficos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS