Geo Actv

Páginas: 3 (524 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2015
Cristina Moreno Martínez
Geografia
Els riscos ambientals

1-Localitzeu en un mapa el municipi de Vera.

2-Caracteritzeu el domini i el subdomini climàtics als quals pertany
Clima mediterrani àrid.Moltes hores de sol i poca pluja.
Precipitacions escasses i irregulars.
Més de quatre mesos d’aridesa.
Precipitacions de 230-400 mm.
La temperatura mitjana anual és de 18ºC/19ºC

3-A quins tipus deriscos ambientals està exposat el municipi de Vera?
A inundacions, sismicitat, erosió, desertificació, terretrèmols, tsunamis, oles de fred, oles de calor, sequies, erupcions volcàniques. L'ocupaciódel territori per l'ésser humà genera els conceptes de risc i desastre natural. El municipi de Vera ha conegut tots els desastres naturals classificables, pel que la seva influència en la població il'economia ha estat important. La causa que hi hagi tants terratrèmols és perquè la Península Ibèrica està situada en la vora de la placa d'Àfrica i la de Euroasiàtica i això provoca més activitatsísmica. A més, al mapa en tres dimensions realitzat per l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) del fons submarí del mar d'Alborán, ha permès constatar l'existència de la falla Serrata Carboneras,responsable dels freqüents moviments sísmics registrats a la província.

5-Valoreu, a partir dels factors que caracteritzen els riscos naturals, el risc a patir algun desastre natural que té el municipi deVera.
Al semptembre del 2012 va haver una inundació a la platja Vera on van evacuar en helicòpter i autobús a uns 300 veïns de Vera per desallotjar-los dels seus habitatges en urbanitzacions de laplatja de Vera per allotjar-los en hotels de la zona i majoritàriament en el Pavelló d'esports del muncipi. Es van quedar moltes persones atrapades per les inundacions derivades de la gota freda que hadeixat a precipitacions de fins a 120 litres per metre quadrat.
La majoria de les persones desallotjades a Vera eren clients d'un hotel i estudiants.




6-El risc es va incrementar per la gestió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actv
  • ACTV
  • actv
  • La Geo
  • Geo
  • geo
  • Geo
  • Geo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS