Geo

Páginas: 4 (794 palabras) Publicado: 6 de abril de 2015
Funció industrial
La indústria ha tingut molta importància en el desenvolupament i la morfologia de la ciutat contemporània. Les indústries modernes que contaminen, les que fan soroll i les quefabriquen en sèrie i a gran escala necessiten espais amplis i terrenys ben comunicats i aun preu assequible i per això trobem els polígons industrials a prop de les ciutats.

Funció militar
La funciómilitar era el motiu fonamental de moltes ciutats, perquè servien com a refugi o base estratègica. Actualment algunes ciutats, pel fet d'estar situades a llocs estratègics, fronterers o de pas s'hanmantingut actives i s'han conservertit en nusos de comunicacions o en seus de la indústria bèl·lica.

Funció política i administrativa
Els poders polítics acostumen a assignar les funcions polítiques iadministratives a ciutats que tenen moltes funcions econòmiques, que estan ciutades en nusos centrals ben comunicats o que històricament han tingut un gran pes en la identitat d'un territori. A lacapital abunden els funcionaris públics, la burocràcia i les empreses dedicades al terciari superior.

Funció cultural
Algunes ciutats tenen l'origen en una funció religiosa, com a santuaris o llocssagrats. Al lloc on fidels i pelegrins acudeixen massivament per fer-hi les seves pràctiques de devoció s'hi necessita l'organització de transports, allotjaments, restaurants i venda d'objectes. La religióté implicacions arquitectòniques, ja que cal construir temples i altres edificis específics, la singularitat i excepcionalitat dels quals es converteix en fites artístiques. Hi ha també ciutatsespecialitzades en educació i recerca i integren universitats i institucions relacionades amb aquests àmbits.

Funció lúdica i turística
Algunes ciutats tenen com a funció principal el turisme i el lleuregràcies a l'atractiu del seu patrimoni cultural o dels elements naturals. L'activitat turística implica l'existència d'una àmplica oferta de serveis. Moltes ciutats intenten atreure turistes amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geo
  • geo
  • Geo
  • Geo
  • geo
  • Geo
  • Geo
  • Geo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS