Geografia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (524 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Parc Nacional del Teide
Data de declaració: Decret de 22 de gener de 1954.
Superfície: 18.990 ha.
Província on es situa: Santa Cruz de Tenerife. Illes Canàries.
Valors culturals:
Té unsrecursos arqueològics amb restes prehistòriques i històriques. I també uns recursos etnogràfics, els quals aprofiten el terrenys per fer apicultura, extracció de terres de colors i recollida de flors per ala confecció de catifes, aprofitament d’aigües.
Valors naturals:
Té un paisatge volcànic, amb processos volcànics i té uns ecosistemes associats a l’alta muntanya de la regió macaronèsica, i tambété una observació astronòmica.
Biodiversitat: El Parc Nacional del Teide conta amb 212 especies de plantes de les quals 58 son endemismes canaris.
Actualment 3 especies es troben en perilld’extinció i 12 en situació vulnerable,. Per a moltes especies endèmiques , les parets i piedemontes de les Canyades constitueixen un refugi, destacant el vistós tajinaste vermell ,el roser del guanche, delsquals només hi ha 50 exemplars.
Per sota dels 2.400 m d’altitud creix la joia del Parc, la violeta del Teide. Es de las poques plantes que viu a dalt, en llocs on molt poques poden fer-ho, a més una deles que floreix a major altitud de tot el territori nacional.
Com a resposta de les nombroses amenaces que pateix aquesta flora s’han realitzat pla de coordinació de diverses activitats per poderduu a terme la recuperació de les plantes.
Dins de l’apartat de fauna, les especies que viuen al parc nacional de forma temporal o permanent al llarg de l’any són la puput, el botxí, la titeta caminer,el mussol banyut, el canari, el xoriguer, conills, corbs, el tallarol capnegre i el tallarol trencamates, gavilans, entre d’altres.

Economia:
Aquest parc es una zona turística a Gran Canària, ieconòmicament està basat en el sector terciari (turisme), que es el que ha propiciat el desenvolupament de la construcció.
La indústria és escassa, bàsicament agroalimentària, tabaquera i de...
tracking img