Geologia Aplicada

Páginas: 4 (950 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
GEOLOGIA APLICADA Carles Gras Burgueño
G.M.3

Ex 1

De tots els desastres geològics que han tingut lloc en aquest període 2011-2012 he seleccionat com a mes rellevant dos desastresque van succeir un darrere l'altra en la mateixa situació geogràfica, el terratrèmol i posterior tsunami de Japó, que a més va provocar la crisis nuclear més important desde Chernobil, i també heseleccionat el terratrèmol de Lorca.

El terratrèmol que va tindre lloc al Japó l'11 de març, amb epicentre al mar a 130 km del est de Sendai a la prefactura de Miyagi, va tenir una força de 9,0 grausMW, fins a dia d'avui el més potent en la historia del Japó I el Quart més potent en tota la historia contemporània. Prèviament i posteriorment al terratrèmol es van produir un seguit de repliquesd'aquest de diferents magnituds compresses entre 4,5-7,5 Graus, se'n van arribar a registrar fins a un centenar de repliques. Va tindre lloc a la fosa del Japó,en un desplaçament entre la la zona de laplaca del pacífic y la Nord-Americana ,la potencia que va generar va crear desconcert als sismòlegs ja que no esperaven que un sisme en questa zona sobrepasses els 8,5 graus degut a que el límit entreplaques i la zona de subducció no es tan recta com per què arribes a aquesta potència.

Tot i que el terratrèmol va ser d`una potencia considerable, el verdader desastre va arribar poc desprès , elsisme que va tindre epicentre al mar va generar un tsunami que van glopejar la costa nord del Japó, va arribar a la prefactura de Iwate am una alçada de 4 metres, m'entres que a la prefactura de Miyagiva arribar una alçada de 10 metres.

Els efectes causats per aquestes dos forces va ser desastrós, , es poden veure imatges on es s'observa que la destrucció generada per la força de l'aigua esincreïble, persones cotxes, cases...tots ells van ser arrossegats per la força de l'aigua sense casi tenir opció, els danys causats van arribava fins als deu bilions de dòlars, molta gent va quedar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Geologia aplicada
  • Geologia aplicada
  • geologia aplicada
  • Geologia Aplicada
  • Geologia Aplicada
  • GEOLOGIA APLICADA ALA INGENIERIA
  • Cuestionario de geologia aplicada
  • Topografia Aplicada A La Geologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS